Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Enginar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Haşlama

Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da, sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde bu zahmete katlanmak mantıklıdır. Enginar, çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da vücudun çeşitli organlarına faydaları ile bilinmektedir. Vücutta birçok hastalığın oluşma riskini düşüren enginar, kansere karşı da koruyucu değerleri bünyesinde barındırmaktadır.

Enginar Haşlama Nedir?

Enginar haşlama, birçok enginar yemeğinin ön hazırlığı olarak bilinir. Önce enginar haşlanır ve daha sonra enginardan çeşitli yemekler hazırlanır. Enginar, daha çok etli yemeklerin yanında servis yapılan bir sebzedir. Etli yemeklerin yanında garnitür olarak sofraları süsleyen enginarı zaman zaman sofralarda bulundurmak sağlık için oldukça faydalıdır. Siz de bu sağlıklı sebzenin faydalarından yararlanmak istiyorsanız, enginar haşlama yaparak başlayabilirsiniz.

Enginar Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 3 litre su
  • 1 tutam tuz

Enginar Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir bıçak yardımı ile enginarları ayıklayın. Sert dış yapraklarını koparın ve çürük olan yerleri varsa temizleyin. Daha sonra enginar yapraklarının uç kısımlarını koparın. Tüylü orta kısmını ise bir kaşık yardımı ile iyice kazıyın ve kazınan kısma limon damlatın. Enginarı parçalara ayırıp iyice temizledikten sonra kararmasını engellemek için bir kab içerisine alın ve üzerine su ekleyin. Suyun içine bolca limon sıkın. Böylece enginarın bıçakla kesilen bölümleri kararmayacaktır.

Tüm işlemler bittikten sonra bir tencereye suyu ilave edin. Ocağın altını açın ve temizlenen enginarları limonlu sudan çıkarıp tenceredeki suyun içerisine alın. Enginar, pişme aşamasında iken birkaç kez çevrilerek pişirilir. Yaklaşık 15 dakika kadar enginarı pişirdikten sonra bir çatal yardımı ile enginarın yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Yumuşamış ise ocağın altını kapatın. Enginarları süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayın. Artık enginar haşlama hazırdır. Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Tereyağı eritip üzerinde gezdirerek ya da farklı sos çeşitleri ile servis yapmanız mümkündür.

Ekstra Bilgiler

Enginar, içerdiği yüksek miktarda antioksidanlar, lifler ve vitaminler ile sağlığınızı destekler. Özellikle karaciğer sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli olarak tüketildiğinde kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bilgehan

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Enginarı temizlerken tüylü orta kısmını kaşıkla kazımaktan bıktım. Siz de bu işlemi yaparken zorlanıyor musunuz yoksa ben mi yanlış bir yöntem kullanıyorum?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bilgehan, enginar temizlemek gerçekten zahmetli bir işlem olabilir. Tüylü orta kısmı kaşıkla kazımak bazen zorlayıcı olabilir, bu konuda yalnız değilsiniz. Bıçak kullanarak tüylü kısmı dikkatlice çıkarmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, daha az olgun enginarları seçmek de işinizi kolaylaştırabilir. Umarım bu öneriler size yardımcı olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Enginar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Sapı Özellikleri