Baklalı Enginar Enginar, içimizi serinleten, baharın müjdecisi ve tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar birçok çeşidi vardır. İç bakla, enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda kulağa farklı gelse de bakla ve enginar büyük bir uyum içindedirler. Limon ile ekşi tadı muhteşem lezzetini bu tarifte bulabilirsiniz. Yapımı oldukça kolaydır. Kısa sürede hazırlanır ve servis edilir. Baklalı Enginar İçin Malzemeler
Baklalı Enginar Nasıl Yapılır? Baklalı enginar tarifi için ayıkladığınız enginarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Enginarları, iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağını, 1 limon suyunu, tuzu ve şekeri koyup un serpin. Enginarların üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin ağzına yağlı kâğıt yerleştirip kapağını sıkıca kapatın ve tencereyi ocağa koyun. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Enginarlar pişerken iç baklaları kaynayan suya atıp 10 dakika haşlayın. Baklaları soğuk sudan geçirin, kabuklarını ayıklayıp içlerini çıkarın. Enginarlar pişince kâğıdı kaldırıp iç baklaları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca enginarların iç kısımları yukarı gelecek şekilde servis tabağına çıkarıp üzerlerine baklaları yerleştirin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Baklalı enginar, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile bilinir. Enginar, karaciğeri temizleyici özelliği ile tanınırken, bakla ise protein ve lif açısından zengindir. Bu tarif, özellikle vejetaryenler için mükemmel bir ana yemek seçeneğidir. Aynı zamanda hafif ve sindirimi kolay olduğundan diyet yapanlar için de uygun bir alternatiftir. Enginarların limonlu suda bekletilmesi, hem kararmalarını önler hem de daha taze bir aroma katar. |