Enginar Kalbi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Enginar Kalbi Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kalbi

Enginar kalbi, enginar bitkisinin en değerli kısmıdır. Adından da anlaşılacağı üzere bu bitkinin en nadide bölgesi olan enginar kalbi, kalp dostu olarak bilinir. Enginar, zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde sıkça tüketilen bir sebzedir. Ancak bu sebzeyi tatma ve pişirme fırsatına sahip olamamış birçok insan bulunmaktadır. Oysaki mutfak kültürünü zenginleştirmek, sadece damak zevki için değil, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de gereklidir. Pazarda veya büyük marketlerde baharın gelmesiyle birlikte kolaylıkla bulabileceğiniz enginarla hazırlayabileceğiniz pek çok yemek ve meze bulunmaktadır. Özellikle enginar kalbi olarak adlandırılan kısım, salata yapımında çok fazla tercih edilmektedir.

Enginar bitkisinin görüntüsü kat kattır ve bu haliyle pırasayı andırır. Ancak tadı hafif ekşi olan sebzenin lezzeti hiçbir sebzeye benzemez. Sebzeyle arası iyi olmayan birisinin bile rahatlıkla tüketebileceği enginar kalbini hala yemeyenler çok şey kaçırır. Yemeğini de salatasını da yapmak oldukça kolaydır. Ancak enginar kalbini temin etmek, enginar kadar kolay değildir. Bu nedenle sizlerle paylaşacağım yemeğinin yapımında konserve enginar kalbi kullanılacaktır.

Enginar Kalbi Yemeğinin Malzemeleri

  • 1 şişe enginar kalbi konservesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı çiğ bezelye
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 tutam dereotu
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tutam toz şeker
  • Yeteri kadar karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su

Enginar Kalbi Nasıl Yapılır?

Yemek konserve enginar kalbi ile hazırlandığı için oldukça kolaydır ve pişme süresi kısadır. İlk olarak konservedeki enginar kalbini bir süzgece boşaltın ve suyunu süzün. Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte sotelemeye başlayın. Kuru soğanın kısa sürede pişmesi için bu aşamada biraz tuz ilave edebilirsiniz. Soğan kavrulurken havuç ve patatesi küçük küp şeklinde doğrayın. Soğan tamamen piştiğinde üzerine bir miktar kaynar su ilave edin. Daha sonra havuç, bezelye, patates ve kalan zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte haşlanmaya bırakın. Sebzeler yenmeye yakın bir yumuşaklığa ulaştığında, konservedeki enginar kalbini tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kaynatın. Tuz ve baharatını ayarlayıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Enginar kalbi yemeği servise hazırdır. İster ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Enginar kalbi, içerdiği yüksek lif, vitamin ve mineral değerleriyle sağlıklı bir beslenme için ideal bir seçenektir. Özellikle kalp sağlığına olan olumlu etkileri ve düşük kalorisiyle diyet listelerinde de yer almaktadır. Enginar kalbi, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur ve sindirim sistemini destekler. Bu nedenlerle, mutfaklarınızda bu değerli sebzeye daha fazla yer vermeniz, sağlıklı yaşamınıza katkı sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Enginar Çeşitleri Nelerdir?

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Güncel

Enginar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Yaprağı Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yaprağı Kürü Tarifi ve Malzemeleri