Enginar Kalbi Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir. Bu nedenle bu sebzeyi tatma ve pişirmeyi deneme şansına ulaşamamış birçok insan bulunmaktadır. Oysaki biraz da olsa farklı lezzetlere açık olup mutfak kültürünü zenginleştirmek gerekir. Bu sadece damak zenginliği için değil aynı zamanda sağlıklı yaşam için de gereklidir. Pazarda veya büyük marketlerde baharın gelmesiyle birlikte kolaylıkla bulabileceğiniz enginarla hazırlanabilecek pek çok yemek ve meze bulunmaktadır. Özellikle enginar kalbi olarak adlandırılan kısım salata yapımında çok fazla tercih edilmektedir. Bitkinin görüntüsü kat kattır. Hatta bu haliyle pırasayı anımsatır. Fakat tadı hafif ekşi olan sebzenin tadı hiçbir sebzeye benzemez. Sebzeyle arası iyi olmayan birisinin bile rahatlıkla tüketebileceği enginar kalbini hala yemeyenler çok şey kaçırır. Yemeğini de salatasını da yapmak oldukça kolaydır. Enginar kalbini temin etmek enginar kadar kolay değildir. Bu nedenle sizlerle paylaşacağım yemeğinin yapımında konserveye yer verilecektir.
Enginar kalbi yemeğinin yapımı için gerekli olan malzemeler: - 1 şişe enginar kalbi konservesi,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 adet havuç,
- 3 yemek kaşığı çiğ bezelye,
- 1 adet büyük boy patates,
- 1 tutam dereotu,
- 1 adet küçük boy kuru soğan,
- 1 tutam toz şeker,
- Yeteri kadar karabiber,
- Tuz,
- Sıcak su.
Hazırlanışı: Yemek konserveyle yapıldığı için kolaydır ve pişme süresi kısadır. İlk önce konserveyi bir süzeğe boşaltın ve suyunu süzün. Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Bir tencerenin içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte kısık ateşte sotelemeye başlayın. Kuru soğanın kısa sürede pişmesi için bu aşamada biraz tuz ilave edebilirsiniz. Soğan kavrulurken siz de havuç ve patatesi küçük küp şeklinde doğrayın. Soğan tamamen piştiğinde üzerine bir miktar kaynar su ilave edin. Daha sonra da havuç, bezelye, patates ve kalan zeytin yağını da içine boşaltarak haşlanması için kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Sebzeler yenilmeye yakın bir yumuşaklığa yaklaştığında konserveyi tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kaynatıp tuz ve baharatını ayarlayıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Enginar kalbi yemeği hazır. İster ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Son Güncelleme : 07.12.2018 22:30:54 Enginar Kalbi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Enginar Kalbi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Enginar Yaprağı Dolması | Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginarın sapı ayrı, ortasından çıkan çanak kısmı ayrı yaprakları da ayrı bir lezz... |  | Hamilelikte Enginar | Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |  | Fırında Enginar | Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz... |  | Kıymalı Enginar Dolması | Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer... |  | Enginar Yaprağı Çayı | Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |  | Taze Enginar | Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |  | Enginar Haşlama | Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |  | Enginar Temizleme | Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |  | Baklalı Enginar | Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |  | Enginar Yaprağı | Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |  | Çanak Enginar | Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |  | Enginar Garnitürlü | Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... | | | Enginar Sapı | | Enginar Suyu | | Enginar Çiçeği | | Enginar Nasıl Temizlenir | | Enginar Üretimi | | Enginar Nasıl Pişer | | Bezelyeli Enginar Yemeği | | Düdüklüde Enginar | | Enginar Nasıl Haşlanır | | Bebeklere Enginar | | Konserve Enginar | | Enginar Kapsülü | | Terbiyeli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar | | Zeytinyağlı Enginar Yemeği | | Enginar Sapı Yemeği | | Enginar Yaprağı Dolması | | Hamilelikte Enginar | | Fırında Enginar | | Kıymalı Enginar Dolması | | Enginar Yaprağı Çayı | | Taze Enginar | | Enginar Haşlama | | Enginar Temizleme | | Baklalı Enginar | | Enginar Yaprağı | | Çanak Enginar | | Enginar Garnitürlü | | Enginar Kalbi | Popüler İçerik | Enginar Kapsülü Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile beraber oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avant... | Terbiyeli Enginar Yemeği Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ... | Patatesli Enginar Yemeği Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme... | Patatesli Enginar Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça... | Zeytinyağlı Enginar Yemeği Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi... | Enginar Sapı Yemeği Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç... | |