Ardanın Mutfağı Enginar
Ardanın mutfağı enginar, Devedikeni ailesinden olan enginar daha çok Akdeniz bölgesinde yetişen bir sebzedir. İçerisinde çok yüksek derecede C ve K vitamini bulundurur. Son zamanlarda tüketimi oldukça artmış ve kişilerin yönelmesi de çoğalmıştır. Enginarın tüketimi kişideki günlük magnezyum ve demir gibi ihtiyaçların tamamını karşılayabilmektedir.
Mutfakta değişik lezzetleri ve sunumları seven aşçılar farklı şekillerde enginar yemekleri hazırlamaktadır. Ardanın mutfağı enginar yemek çeşitleri oldukça fazladır. Bunlardan en lezzetli olan enginar dolması tarifini sizlerle paylaşalım.
Ardanın mutfağı enginar için gerekli malzemeler- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gram dana kıyma
- 6 adet enginar
- 1/2 bağ dereotu
- Tuz
- Karabiber
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
Ardanın mutfağı enginar nasıl yapılır?
İlk olarak tereyağı eritilir. Ardından yıkanıp soyulan soğan eriyen tereyağının içine atılır ve kavrulur. Soğanlar kavrulmaya yakın kıymada içine atılarak hepsi bir arada kavrulmaya devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Karabiberin bolca eklenmesinde bir sakınca yoktur. Tavayı ocaktan almadan önce dereotu ince ince kıyılır ve tavanın içerisine eklenir. Dereotu eklendikten sonra tava ocaktan alınır ve dolmanın içi hazır olur. Ayrı bir tencerede enginarlar dizilir ve hazırlanan kıyma tek tek enginarların üzerine doldurulur.
Kıymalar paylaştırıldıktan sonra üzerine su ve zeytinyağı eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. 30 dk kısık ateşte pişmesi yeterlidir. Piştikten sonra dinlendirilir ve sonra servis yapılır. Ardanın mutfağı enginar dolması servise hazırlanırken dereotu serpilerek sunum yapılır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 22:25:54
Ardanın Mutfağı Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|