Baklalı Enginar Yemeği

Baklalı enginar yemeği; nefis bir tat ve harika bir lezzet olduğu kadar çok besleyici bir zeytinyağlı yemektir. Özellikle iç bakla ile birleştiği zaman daha çok lezzetli ve besleyici olmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve yaşamımızı daha uzun ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için nasıl beslendiğimize çok dikkat etmemiz gerekir. Özellikle sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yani zamanında tüketmek çok önemlidir.

Baklalı enginar yemeği özellikle karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesi konusunda yardımcı olmaktadır. A, B2 ve B6 vitaminleri ile başta C vitamini bakımından oldukça zengindir. Şeker hastalığı rahatsızlığı olan kişilerin çok fazla tüketmesi önerilmektedir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda dinçlik kazandırmaktadır. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayarak, mide dostu bir sebzedir. Şimdi baklalı enginar yemeği için malzemelerine bir göz atalım;

Baklalı enginar yemeği tarifi için gerekli malzemeler

  • 4 orta boy enginar
  • 250 gram iç bakla
  • Bir adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • Bir miktar tuz
  • Yarım demet dere otu
  • 1,5 su bardağı su

Baklalı enginar yemeği nasıl yapılır?


İç baklalar yıkandıktan sonra bir tencereye koyun. Daha sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave ettikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşladıktan sonra süzgece alıp, süzdükten sonra üzerine soğuk su tutun ve soğumasını bekleyin. Daha sonra tüm baklaların zar biçimindeki kabuklarını çıkartın. Diğer taraftan havuçların kabuklarını soyarak, çok kalın olmayacak şekilde daire şeklinde dilimleyin. Dilimlenen havuçları tencereye alarak, üzerine zeytinyağı ekleyerek ocak üzerinde kısa bir süre kavurun. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ekleyin ve bir süre kavurarak, tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı suya 2 çay kaşığı un ve bir adet limonun suyu eklenerek, un eriyinceye kadar iyice karıştırarak, bir miktar tuz ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra kavrulmuş havuç ve soğanların üzerine bu yaptığımız karışımı ekleyin. Karışım eklendikten sonra iç baklaları ve enginarları da ekleyerek ocak üzerinde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan enginarları servis yapılacak tabağa alınıp, bakla ve havuçlu dere otlu karışımı içine doldurarak servis yapabilirsiniz. Şık bir sunum için üzerine dere otu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Nefis ve harika bir lezzet olan baklalı enginar yemeğini hem soğuk hem de sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:19:35
Baklalı Enginar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklalı Enginar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Baklalı Enginar Yemeği"
Enginarın faydaları hakkında o kadar çok şey duydum ki. Bu Duyduklarım beni enginar yemeği pişirmeye ve sürekli bu sebzeyi tüketmeye teşvik etti. Baklalı enginar yemeği pişirmek istiyorum. Acaba baklalı enginar yemeği için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Meltem . 01.10.2018 11:03:57

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024