Öncelikle enginarları iyice ayıklayın. Bol su ile yıkanan enginarları kararmaması için bir kab içerisine alıp üzerine su ilave edin. Daha sonra bu su içerisine limon suyu ekleyip karıştırın ve bekletin. Kab içindeki enginarları 5-6 parçaya bir bıçak yardımı ile bölün. Daha sonra kuru soğanı çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tencere içerisine doğranan kuru soğanı alarak içerisine yağı ilave edip ocağın altını açın. Kısık ateşte soğanı kavurmaya başlayın. Ara ara karıştırarak kavurduğunuz soğanların içine taze bezelyeleri ilave edin. Eğer taze bezelye mevsiminde değilseniz veya evde yoksa konserve bezelyede kullanabilirsiniz.
Ardından zaman geçmeden enginarları kavrulan soğan ve bezelye içerisine ilave edin. Pişerken hafif sulanan sebzeler biraz kavrulduktan sonra üzerine bir miktar su ilave ederek iyice pişmeye bırakın. Ortalama 40 dakika kısık ateşte pişirilen bezelyeli enginar yemeğinin süresi dolunca suyunu biraz çekecektir. Bezelyeli enginar yemeği pişince ocağın altını kapatıp yemeği 5-10 dakika dinlenmeye bırakabilirsiniz. Daha sonra tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Tabakların üzerine dereotu ve maydanoz serpiştirerek servisinize görsellik kazandırabilirsiniz. Artık bezelyeli enginar yemeği hazır.
Afiyet olsun.