Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha sonra yemeye alıştığım bu lezzeti önceden keşfedememiş olmak benim açımdan bir şanssızlıktır.
Çanak enginar pazar ve marketlerde soyulmuş, ayıklanmış olarak pişirmeye hazır vaziyette satılmaktadır. Size düşen tek şey enginarı hangi malzemeleri kullanarak pişirmeye karar vermektir. Enginar çanağını zeytinyağlı yapmak isterseniz haşlanmış sebzelerden yararlanabilirsiniz. Fakat etle aranız iyiyse kıyma ve havuç kullanarak hazırlayacağınız garnitürü de deneyebilirsiniz. Çanak enginar için sizinle farklı bir tarif paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelin.

Çanak enginar dolmasının yapımı için gerekli malzemeler

  • 4 adet çanak enginar,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 200 gr. Tavuk göğsü,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Yarım çay bardağı konserve bezelye,
  • 1 adet küçük boy kuru soğan,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 fiske toz şeker,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Su.

Çanak Enginar Nasıl Yapılır?


Çanak enginarı uygun bir tencereye yerleştirip limon suyu, zeytinyağı ve ılık suyla kısık ateşte haşlamaya başlayın. Daha sonra garnitürle pişeceğinden sertliği gidinceye kadar pişmesi yeterli olacaktır.
Üzerine toz şeker ve tuz ilave etmeyi de unutmayın. Enginar çanağı pişerken garnitürü hazırlayın. Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Teflon tencerenin içerisinde piyazlık doğranan kuru soğan ve zeytinyağıyla kısık ateşte iyice soteleyin. Tavuk eti yenilebilecek kıvama geldiğinde tuzu ve bezelyeyi ilave edip ocaktan indirin. Çanak enginarın içini hazırlanan harçla doldurup tekrar aynı tencereye yerleştirin. Üzerine ılık su ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Çanak enginar piştiğinde üzerine dereotunu doğrayıp soğuk olarak servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 23:49:56
Çanak Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çanak Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çanak Enginar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bebeklere Enginar

Bebeklere enginar, Enginar içinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, fosfor, k vitamini ve manganez vardır. A vitaminden, B1 ve C vitaminden de çok zengin bir ...
Devamını Oku

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024