Çiğ Enginar Yemek

Çiğ Enginar Yemek: Enginar papatyagiller ailesinden ve mavi mor renkli çiçekleri olan, 50 ile150 santim kadar uzanabilen çok yıllıklı otsu bir bitkidir. Enginar daha çok Güney Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Vücuda pek çok yararı olan enginarın, en çok vücut içerisinde karaciğere ve kalbe faydaları bulunmaktadır. Çiğ enginar yemek, enginarın bu yararlarını, daha çok artıracaktır.

Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?


Nisan ayından başlayarak, yazın sonuna kadar yetişebilen enginarın, en önemli faydası karaciğeri temizlemesi ve safranın kolay bir şekilde akışını sağlamasıdır. Ayrıca yorgunluğu giderme, vücuda dinçlik verme, kanı temizleme, karaciğeri besleme gibi yararları saymakla bitmeyen enginarın, ekstra birçok özelliği daha bulunuyor. Kanda bulunan yağ ve kolesterol seviyelerini düşüren enginar, Böbreklerin çalışmasını düzenleyip, vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırmakta ve bununla birlikte güçlü bir idrar söktürücü özelliği taşımaktadır. Kandaki kolesterol düzeyinin ayarlanmasına yardımcı olmakla beraber, kanın şeker seviyesini de düşürmektedir.

Enginar Nasıl Yenir?


Enginar sebzesinin yenen bölümü, yapraklarının altında yer alan etli çiçek kısmıdır. Çiçek tablasının kartlaşması beklenilmeden taze olarak yenilmesi gerekir, çünkü sonradan ipliksi tabaka oluşur ve bu durumda çiğ enginar yemek işkence görmek gibi olsa gerek. Bu bitkinin yeni sürgünleri yani çiçek sapları da körpe olarak soyulduktan sonra çiğ enginar yenir.
İlkbahar da baş bağlayan enginar, ülkemiz mutfağındaki enginarla yapılan dolma, bezelye ya da bakla ile hazırlanan enfes zeytinyağlı yemekleri vardır. Pişmiş ya da çiğ enginar yemenin yanında, körpe çiçek sapları ve yaprağının kaynatılarak ortaya çıkan suyunun içilmesi de önerilmektedir.

Enginarın bütün bu etkilerini görmek üzere, konservesinden ayrı olarak, daha çok mevsiminde tazesinin bol miktarda yenilmesi önerilir. Zengin mineral unsurları taşıması nedeniyle bilhassa mevsiminde çiğ enginar yemek ve haşlayarak salatalara ekleyip veya zeytinyağlı ya da pirinç-bulgur harcıyla, içini doldurup dolma yapıp, yapraklarından da faydalanarak yemek vücut için çok yararlıdır.
20.01.2024 02:52:39
Çiğ Enginar Yemek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çiğ Enginar Yemek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Enginar Yemek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024