Düdüklüde Enginar
Düdüklüde enginar, yapımı hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Özellikle zeytinyağlı yapılması lezzetini muhteşem yapmaktadır. Damakta bıraktığı o lezzetli sayesinde zeytinyağlıların vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca şık sunumu ile zeytinyağlı enginar sayesinde misafirlerinize çok güzel sofralar hazırlayabilirsiniz.
Enginar üzerinde yapılan en son araştırmalar ile bir sebze olmasının yanında içindeki vitamin ve mineraller sayesinde, zehir atıcı özelliği ile bazı hastalıkların tedavisine yardımcı olmaktadır.
Özellikle enginar yaprakları, dünyanın her yerinde ve ülkemizde doktor tedavisinin yanında alternatif olarak halk arasında bazı rahatsızlıklarda kullanılması için tavsiye edilmektedir. Özellikle iştah açmada, kalp rahatsızlıklarında, mide rahatsızlıklarında, idrar söktürücü, şeker hastalıklarında ve kan temizleyici olarak sık tüketilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda içeriğinde kolesterol olmadığı gibi kolesterol düşürücü özelliği bulunmaktadır.
Düdüklüde enginar tarifi için gerekli malzemeler- 4 veya 5 adet enginar
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye içi
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- Yarım limonun suyu
- İsteğe bağlı olarak dere otu
Düdüklüde Enginar tarifi nasıl yapılır?
İlk önce zeytinyağı, düdüklü tencereye koyarak kızdırın ve üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ilave ederek bir veya iki dakika güzelce kavurun.
Daha sonra tuz ve şekeri ekleyin. Hemen arkasından küp-küp doğranmış havuç, bezelyeler ve patatesi ekleyin ve bir miktar beraber pişirin. Pişirdikten sonra enginarları garnitürlerin üzerine güzelce ters olarak yerleştirin. Limon suyunu ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin. İlave ettiğiniz su garnitürlerin üzerine çıkacak fakat enginarları geçmeyecek şekilde olmalıdır. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak sebze pişirme kademesine ayarlanarak buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirilir. Nefis ve harika lezzet olan düdüklüde enginar soğuk olarak servis yapılmaktadır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 08:34:20
Düdüklüde Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|