Enginar Dolması Nasıl Yapılır

Enginar dolması nasıl yapılır, sorusuna cevap arayanların enginar dolmasının hangi çeşidini hazırlayacağına karar vermesi gerekir. Enginar yeşil sert yaprakları olan bir bitkidir. Enginar dolması bu haliyle hazırlanabileceği gibi ayıklanarak ortaya çıkan çanak da doldurulabilir. Elde edilen bu çanaklar daha çok sebze veya et kullanılarak doldurulur.
Ancak dolma denilince akla genellikle pirinç kullanarak yapılan lezzetler geldiğinden sizlerle pirinçle yapılan enginar dolmasının tarifini paylaşmak istiyorum. Enginar dolması görüntüsü itibariyle çok farklıdır ve yenilmesi zordur. Fakat misafiriniz için özel ve şık yemek hazırlamak isteğinde iseniz enginar dolmasını mutlaka deneyin.

Enginar dolması malzemeleri

  • 5 tane taze ayıklanmamış enginar,
  • 150 gr dana kıyma,
  • 1 çay bardağı pirinç,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 avuç dereotu,
  • 1 avuç maydanoz,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 fiske toz şeker,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,

Enginar dolması nasıl yapılır?


Enginarı iyice yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra yaprak kısmından biraz keserek enginarın içini doldurmak için yaprakları açmaya çalışın. Enginarın tam ortasındaki küçük kısmıysa tamamen çıkartın. Zeytinyağının yarısını bir kenara ayırın ve kalan tüm malzemeleri birleştirerek enginar dolmasının içini hazırlayın. Elde edilen iç malzemeyle enginarları çok tepmeden doldurun.
Eğer pirinci sıkıştırarak doldurursanız pirinç hava almayacağı için dolmanın pişmesi daha fazla zaman alır. Doldurulan enginarları tek sıra halinde uygun bir tencereye dizin. Üzerine bir miktar ılık su ve kalan zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Enginar dolması pişerken tencerenin kapağını kapalı tutun. Enginar dolması piştiğinde ılık olarak servis edebilirsiniz. Zeytinyağıyla hazırlanan bu lezzetin içinde kıyma olduğu için bekletmeden tüketilmesi tavsiye edilir. Enginar dolması nasıl yapılır diye düşünenlere için denemeye değer basit bir tarif paylaştık.
19.01.2024 13:12:29
Enginar Dolması Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Enginar Dolması Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Enginar Dolması Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024