Enginarı iyice yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra yaprak kısmından biraz keserek enginarın içini doldurmak için yaprakları açmaya çalışın. Enginarın tam ortasındaki küçük kısmıysa tamamen çıkartın. Zeytinyağının yarısını bir kenara ayırın ve kalan tüm malzemeleri birleştirerek enginar dolmasının içini hazırlayın. Elde edilen iç malzemeyle enginarları çok tepmeden doldurun.
Eğer pirinci sıkıştırarak doldurursanız pirinç hava almayacağı için dolmanın pişmesi daha fazla zaman alır. Doldurulan enginarları tek sıra halinde uygun bir tencereye dizin. Üzerine bir miktar ılık su ve kalan zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Enginar dolması pişerken tencerenin kapağını kapalı tutun. Enginar dolması piştiğinde ılık olarak servis edebilirsiniz. Zeytinyağıyla hazırlanan bu lezzetin içinde kıyma olduğu için bekletmeden tüketilmesi tavsiye edilir.
Enginar dolması nasıl yapılır diye düşünenlere için denemeye değer basit bir tarif paylaştık.