İlk önce enginarları pişirmek için geniş bir tencerenin içine güzel bir şekilde dizelim. Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısalım ve enginarları pişirelim. Ardından başka bir tencerenin içerisinde zeytinyağını, tuzu, şekeri, unu, limon suyunu ve suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Başka bir tencerenin içine zeytinyağını koyalım ve üzerine kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra kavuralım.
Patatesi ve havucu küçük küp şeklinde doğrayalım tencerenin içine bezelye ile ilave edelim. Tencerenin altını kısalım kapağını kapatarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Enginarlar piştikten sonra üzerine pişirdiğimiz garnitürü ekleyelim ve haşlanan enginarın suyundan birkaç kaşık gezdirelim. Yarım limonun suyunu sıkarak dökelim. Tencerede yaklaşık 10 dakika daha pişirelim ve ardından enginar garnitürü soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.