Enginar kalbi salatası göbeği doğrayıp iyice yıkayalım. Yıkadığımız göbeği kurutma aparatı ile kurutalım. Islak kalan yeşillikler çabuk sararma yapacaktır. Kuruttuktan sonra bir kabın içine alalım. Rokayı da aynı şekilde yıkayıp kurutalım ve doğrayalım. Daha sonra üzerine büyük ise çeri domateslerini ikiye bölüp koyalım. Soyup doğradığımız salatalıkları da malzemenin içine atalım.
Enginar kalbi salatasının son aşamasında enginar kalplerini boyutlarına göre bütün ya da ikiye bölerek aynı kapa alalım. Bütün malzemenin üstüne zeytinyağı, limon suyu ve hafiften nar ekşisi ilave edip karıştıralım.
Hemen servis etmeyecekseniz sosları sonradan koyup karıştırın. Tuz ve limon suyu malzemenin sulanmasına neden olacaktır. Sunum yaparken isterseniz kurutulmuş ekmek parçaları koyarak süsleme yapabilirsiniz.
Enginar kalbi salatası bu kadar basit.
Afiyet Olsun.