Enginar Kızartması

Enginar Kızartması, Papatyagiller ailesine mensup çok senelik otsu bitki türü olan enginarın yağ ile işlemden geçirilmiş halidir. En çok Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetiştirilen enginar mor ve mavi renkte çiçeklere sahip olup gelişme aşamasında çiçeğini dökerek ve kabuklarının soyulmasıyla birlikte kızartma türlerine dahil edilebilir.
Dik gövdeli, sert yapılı, sapsız yapraklı, oval şeklindeki enginar belirli aşamalardan sonra kızartma olarak hazır hale getirilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir sebze olan enginar kızartması doğru bir şekilde yapıldığında vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin alınmasını sağlar. Söz konusu enginar kızartması sade veya çeşitli soslar eşliğinde yapılmaktadır. Herkesin kendi damak zevkine göre tercih edeceği bu kızartma oldukça lezzetli bir gıda niteliğindedir.

Her yerde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir ürün olan enginar her mevsimde kızartma haline getirilebilir. İnsanlar tarafından pek tüketilmeyen bir besin olarak değerlendirilmeyen enginar kızartması ana yemeklerin yanına aperatif bir seçenek olarak tercih edilebilir. Enfes bir lezzete sahip bu gıda tek başına dahi iştahla tüketilebilecek besinler içerisinde yer almaktadır. Bu değerli bitkisel kökenli ürünün kızartılması hususunda sağlık açısından sorjn teşkil etmeyen yağların kullanımı oldukça önemlidir. Tercih sunmak gerekirse zeytinyağı ile hafif bir şekilde enginar kızartması yapıldığı taktirde hem lezzetli hem de vitamini ölmeyen bir gıda tüketmiş olursunuz.

Enginar Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet enginar
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim limon
  • Zeytinyağı

Enginar Kızartması Nasıl Yapılır?


Mucizevi faydaları olan enginarın belirli aralıklarla vücuda alınması halinde birçok hastalığın önlenmesi kolaylaşır. Bu hususta yağ miktarının çok az bir düzeyde kullanılması sağlığa yönelik önem teşkil eder. Gelelim enginar kızartmasının yapılışı hakkında sizlere bilgi vermeye. Öncelikle enginarların yaprak ve sapından ayıklanması gerekmektedir. Gövde kısmının ise iyi bir şekilde soyulup katı noktaların kesilmesi önemlidir. Oval bir şekilde soyulup elde edilen enginarların kararmaması için az miktarda limon sıkılan suyun içerisine konulması gerekir. Öte yandan sert yapıya sahip enginarların yumuşaması için bir miktar su içerisinde yaklaşık 15 dakika bunların haşlanması gerekir. Bu aşamadan sonra uygun bir kap içerisine yumurta ve tuz alınarak çırpma işlemi yapılır. Ardından enginarlar tek tek yumurtaya bulanarak ardından galeta ununa bulanıp önceden kızdırılan yağın içerisine konulur. Enginarların üzerine bulamış olduğunuz galeta unu pembeleştikten sonra bu besin maddesi kızarmış demektir. İştah kabartan bir koku ile sıcak bir şekilde enginar kızartmasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:29:44
Enginar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Enginar Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Enginar Kızartması"
Enginar benim çok sevdiğim ya da çok tükettiğim bir bitki değpil ama bu şekilde farklı lezzet verebilecek hale getirilmesi durumunda gerçekten enginarı çok seviyorum. Enginar kızartması yaparken içerisine herhangi bir baharat eklememi tavsiye eder misiniz?
İlknur . 01.11.2018 22:40:18

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024