Enginar Nasıl Pişer

Enginar nasıl pişer, enginarı pişirmek pek çok Hanım için zor olabilir. Ancak sanıldığı kadar zor pişen bir sebze değildir. Enginarın en zor tarafı ayıklama kısmıdır. Ama buna bile çare bulundu. Pazarlarda, manavlarda bile ayıklanmış enginar bulmak çok da zor değil. Enginarı hazır ayıklanmış şekilde alarak, kolayca pişirebilirsiniz. Aslında enginar ayıklamanın birkaç püf noktası dışında çok zor olmadığını da söylememiz gerekir.
Sizlere vereceğimiz enginar tarifiyle enginarın nasıl kolay ayıklandığını, nasıl kolay piştiğini göreceksiniz. Enginar tariflerinin bir kısmı zeytinyağlı hazırlanır, bir kısmı da etli olarak pişirilir. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Zeytinyağlı pişen enginara bazıları baklayı taze olarak kabuklu şekilde, bazen iç bakla ilavesiyle pişirir. Bu şekilde de harika olur. Bir de enginar yemeklerinin en yakışan malzemesi dereotudur. Dereotu kullanmadan enginar pişirmeyin. Dolmasına da yemeğine de salatasına da pek yakışır. Sizlere enginar nasıl pişer, nasıl hazırlanır bunun için vereceğimiz tarifte hepsini açıklayacağız.

Enginar nasıl pişer, malzemeler nelerdir?

  • 4-5 tane enginar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 400 gram kemiksiz tavuk but eti
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un

Enginar nasıl pişer


Enginarı bugün tavuklu olarak pişireceğiz.
İlk önce enginarları ayıklamamız gerekiyor. Bir kenarda derin bir kâsenin içine su koyarak içine limonu sıkalım. Bunu ayıkladığımız enginarlar kararmasın diye hazırlıyoruz. Önce enginarların sapların dibinden keselim. Dışındaki yaprakların sert olanları tek tek koparalım. Elimizde taze yapraklı baş enginarlar kalsın. Bunların yapraklarını aralayarak orta kısmını açalım. İçinde bulunan tüyleri bir kaşık yardımıyla temizleyelim. Enginarın tepesinden uç tarafından yaprakların uç kısmını düz şekilde keselim. Yaprakların dip tarafları en taze olan yerleridir. Sonra enginarı dört parçaya bölelim. Kararmaması içinde hemen hazırladığımız limonlu suyun içine koyalım. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayalım. Saplarını da unutmayalım. Dış kabuklarını soyarak taze olan kısımlarını bölerek limonlu suya atalım. Enginarları hazırladık. Şimdi enginar nasıl pişer neler yapmamız gerekiyor bunlara göz atalım.

Unutmadan enginarı hazır ayıklanmış alırsanız, muhtemelen çanak şeklinde satılır. Bununla da yemeğinizi pişirebilirsiniz. Tek kaybınız taze yapraklarının lezzetinden mahrum kalacaksınız. Şimdi tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı da havuçla birlikte yemeklik doğrayarak tencerede zeytinyağı ile kavurun. Buna tavuk etlerini de ilave ederek kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ister konserve olarak, isterseniz taze olarak kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz taze kullanmanızın daha iyi olacağı şeklindedir. Tencereye limonlu suyun içindeki enginarları atın. Bezelyeleri ve doğranmış patatesi de koyun. Birkaç defa karıştırın ve yemeğin tuzunu da ilave edin. İçine unu koyarak, enginarları geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısığa ayarlayın ve enginarın pişmesini bekleyin. Enginar pişince ocağı kapatarak, üzerine kıydığınız dereotunu koyun. Artık enginar yemeği servise hazır. Enginar nasıl pişer gördük, sıra lezzetini tatmaya geldi.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:15:33
Enginar Nasıl Pişer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Enginar Nasıl Pişer Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Enginar Nasıl Pişer"
Enginarı seviyorum fakat pişirme esnasında çok fazla sulanıyor ve sevmeme rağmen yiyemiyorum. Verilen tarifi aynı şekilde uygulasak fakat bu sefer ocakta değilde fırında pişirsek sulanmasını engelleyebilir miyiz? Lezzet açısından da bir farklılık oluşur mu?
Pelinsu . 03.10.2018 13:09:40

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024