Enginar Suyu

Enginar Suyu; Enginar kış sebzelerinde arasında yer alan, sağlıklı bir bitkidir. Her besini olduğu gibi enginarı da mevsiminde, taze tüketmek en uygun olanıdır. Genel olarak ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişir. Dünya'da ise ilk olarak Etiyopya' yetiştirilen bir bitkidir. Daha sonra oradan yayılma göstermiş. Enginar; vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin bir sebzedir.
Enginar besleyiciliği bakımından eksiksiz denilebilecek bir sebzedir. Kalori ve yağ bakımından düşük olması nedeni ile kilo almak istemeyenler ve diyet yapıp kilo vermek isteyenlerin de tercih ettiği besinlerin başında yer alır. Enginar doğal bir detoks ürünüdür. Vücuttaki organların normal çalışma fonksiyonlarını değiştiren, zararlı toksinlerin vücuttan atılımını sağlayan bir bitkidir. Roma ve Antin Yunan İmparatorluklarında enginar yaprakları sindirime destek olması için tüketilmiş. Bunun dışından enginar yaprakları; böbreklere faydalı, idrar söktürmede yardımcı, safra akışını uyarıcı olarak da kullanılır.

Enginar Suyu Nasıl Yapılır?


Enginar suyu, enginarın yapraklarından hazırlanır. Enginar temizlenir, yaprakları ayrılır. Ayıklanan enginar yaprakları orta büyüklükte bir tencerede haşlanır ve sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yaprakları sıkılır, ayrılır. 1 su bardağının dörtte biri kadarını enginar suyu ile doldurun kalan kısmını ise içme suyu ile doldurun. Bir günde 3 bardak tüketilebilir. Vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur.

Enginar Suyunun Faydaları Nelerdir?


Kan şekerini düşürür; Enginarın yapısında yer alan inülin maddesi, vücutta sindirimi yavaş olan bir karbonhidrattır, şekerin enerjiye dönüşümünde kolaylık sağlar.
Ayrıca inülin maddesi insülin seviyesini düzenlemeye yardım eder ve diyabet hastalığına şifa kaynağıdır.

Kolesterol seviyesini dengeler; Enginarın yapısında bol miktarda C vitamini, fitosterol ve yüksek lif vardır. Bu sayede olumsuz kolesterol seviyesini azaltır, olumlu kolesterole destek olur.

Yağların sindirimine yardımcı olur; Enginar cinarina adlı bir madde yapısında bulundurur. Bu madde sayesinde yağ sindirime destek olur ve yağın vücutta birikimini önler.

İltihapları kurutur; Enginarın yapısındaki flavonoidler ile iltihaplar ile mücadele eder ve kardiyovasiküler hastalıkların riskini azaltır.

Sindirime yardım eder; Enginar suyu yapısındaki yüksek lif ve su ile sindirimi geliştirici niteliktedir. Besin emilimini güçlendirir, pH dengesindeki sorunlara karşı tedavi edicidir. Kabızlık ile mücadele eder.

Karaciğer sağlığına olumlu etki yapar; Enginar suyu tüketimi karaciğerin optimal seviyede tekrar çalışabilmesi için gerekli olan besinleri karşılar.

Bunların dışında enginar suyu;
  • Ürik asidin azalmasına destek olur.
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde tedavi edicidir.
  • Safra kesesi rahatsızlıklarının tedavisinde sıklıkla tercih edilir.
  • Anne sütünü artırdığından özellikle loğusa kadınların tüketmesi tavsiye edilir.
  • Sarılık ve hepatit hastalıklarında olumlu etki yapar.
  • Vücuda kuvvet verir, direnci artırır.
  • Güçlü bir idrar söktürücüdür.
  • Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • Damar tıkanıklıklarını giderir.
  • Bağışıklık sistemine güç verir.
  • Cilt sağlığına olumlu etki yapar.
  • Vücuttaki gazı azaltır.
  • Şişkinliğe engel olur.
23.01.2024 06:30:31
Enginar Suyu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Enginar Suyu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Enginar Suyu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024