Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir, pazara gittiğiniz zaman eminim ki sizin de dikkatinizi çekmiştir. Enginar satıcıları enginarları soyar ve limonlu su dolu bir kabın içerisine atarlar. Enginar yaprakları ise yerde çöp vaziyetinde bekler. Oysaki enginarın en kıymetli yeri yaprağı. Bunu pek çok kimse bilmediğinden dolayı da enginar yaprağı maalesef hak ettiği yerde değil.
Hiçbir sebze ya da meyve enginar yaprağındaki kadar mineral içermez. Karaciğeri koruyan flavonidler içeren enginar yaprağı, aynı zamanda anti kansorejen bir madde olma özelliği taşıyor. Enginarın yapraklarında sebzesinden daha çok sinarin maddesi bulunur. Sinarin safra üretimini uyaran ve yağların sindirilmesini sağlayan bir maddedir. Sakın şaşırmayın ve hiç denemediyseniz bir kere enginar yaprağı pişirin ve bugüne kadar neler kaçırdığınızı bir görün. Enginar yaprağı nasıl pişirilir, sorusunun cevabı işte burada. Herkese kolay gelsin.

Enginar yaprağı pişirmek için gereken malzemeler

  • 8-9 adet saplı enginar yaprağı
  • 150 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet olgun domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı kalın bulgur
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • 1.5 su bardağı soğuk su
  • Damak tadınıza göre tuz

Enginar yaprağı nasıl pişirilir?


İşin en bilinmeyen ve zor kısmı gibi görünse de enginar yapraklarını temizlemek çok kolay.
Enginarın yapraklarının bulunduğu sap kısmında sert ve lifli bir tabaka bulunur. Nasıl pırasanın en dış katmanını soyuyorsak enginar yaprağının da lifli ve sert kısmı bıçak ile çıkarılır. Enginar yapraklarının iç kısmı dokunduğunuzda yumuşak halde olan pişireceğiniz kısmıdır. Bu kısımları doğrayarak içine limon suyu eklenmiş su dolu bir kaba alın.

Kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar tencerede çevirin. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı, sıvıyağ ve tereyağı ile bir tencereye alıp soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğanmış domatesleri yumuşayana kadar pişirin ve salçasını ilave edin. Enginar yapraklarını da tencereye aldıktan sonra birkaç kez soteleyin ve tuzunu ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Enginar yaprakları yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulguru da ilave edin. Bulgurla birlikte pişme süresi tamamlanınca altını kapatın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:13:27
Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024