Öncelikle enginarları yapraklarından güzelce temizleyin ve ardından küçük bir tencerenin içerisine dizelim. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu ilave edelim, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını yakalım. Tenceredeki su kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve enginarları pişmesi için bırakalım. Enginarlara haşlanırken arada sırada çatalla kontrol edelim ki, enginarlar fazla haşlanıp dağılmasın. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp şeklinde doğrayalım, tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave dip kuru soğanları kavurmaya başlayalım.
Kuru soğan haşlandıktan sonra tavaya garnitürü ekleyelim ve 2 dakika kadar kavuralım. Haşlanmış olan enginarları fırın tepsisine alalım, ardından hazırladığımız garnitürü enginarın içine dolduralım. Üzerine gezdirmek için limon suyu, zeytinyağı, tuz ve toz şekeri ilave edip sosu çırptıktan sonra enginar dolmasının üzerine gezdirelim. Bu arada kaşar peynirini rendeleyip enginar dolmasının üzerine serpelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında enginar dolmasını pişirelim. Daha sonra pişen fırında enginar dolmasını servis tabağına alalım ve dereotu ile süsleyelim.
Afiyet olsun.