Garnitürlü Enginar Dolması

Garnitürlü enginar dolması, Enginar ve garnitürden hazırlanan bu dolma sebze ağırlıklı beslenenlerin sevip vazgeçemeyeceği yemeklerden biri olmaya adaydır. Garnitürlü enginar dolması lezzeti ile birçok kişinin beğeneceği yemeklerden biridir. Her ne kadar sofralarda pek sık yer almasa da sağlıklı yaşama önem veren kişilerin ilgisini çekebilecek bu yemek kalorisi düşük besin değeri ise oldukça yüksek olan bir besindir.
Sizde sofralarınızda farklı bir tada ihtiyaç duyuyorsanız ve farklı bir yemek arayışı içindeyseniz garnitürlü enginar dolmasını denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi sizler için bu ayrıcalıklı yemeğin tarifini paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Garnitürlü enginar dolması için gerekli malzemeler

  • 4 tane enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Enginarların üzerini geçecek kadar su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker

Garnitür için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon
Garnitürlü enginar dolması nasıl yapılır?

Öncelikle enginarları iyice temizleyin. Temizlenen enginarları kararmamaları için bir kaba alın ve üzerine biraz su ilave edin. Su içerisine ise bolca limon sıkın.
Enginarlar limonlu suda bekletilirken sizde ayrı bir kap içerisine unu alın. Un üzerine, hafif şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine bir miktar su ilave edin. Enginarları bir tencere içerisine alın. Ocağın altını açın ve hazırlanan kap içerisindeki sudan enginarların yüzeyini geçene kadar ekleyin. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Enginarlar pişerken sizde garnitürü hazırlamaya başlayın. Öncelikle soğanı soyarak yemeklik doğrayın. Ardından sarımsağı soyarak soğan içerisine çok küçük doğrayın. Daha sonra patatesi soyarak yıkayın.

Patatesleri nohut büyüklüğünde doğrayın. Havucu da patatese uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Bezelye ve tuzu da ilave ederek bu karışımı bir tencere içerisine alın. Ocağın altını açın çok az bir su ilave edin ve sebzeler pişene kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Enginarlar pişince ocağın altını kapatın ve enginarları çıkarın. Garnitürler de pişince enginarların içini garnitürle doldurun. Enginarlar garnitürlerle doldurulduktan sonra enginar dolmaları üzerine enginarı pişirdiğiniz sudan birkaç kaşık gezdirerek dökün. Enginarların yarısına gelene kadar enginarı pişirdiğiniz sudan tencereye ilave edin. Enginar dolmaları üzerine yarım limonu dilimler halinde paylaştırın ve ocağı tekrar açıp yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Enginar dolmaları pişerken sizde dereotunu ayıklayıp çok küçük bir şekilde doğrayın. Doğranan dereotu üzerine hafif limon sıkabilirsiniz. Enginar dolmasının süresi dolunca ocağın altını kapatıp yemek dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:10:56
Garnitürlü Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Garnitürlü Enginar Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Enginar Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024