Garnitürlü Enginar

Garnitürlü enginar; özellikle otel ve restoranlarda en çok tercih edilen zeytinyağlı yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Görüntüsü itibariyle çok şık olan bu yemeğin yapımı son derece kolaydır. Bazı insanlar sebze yemeklerinden ziyade etle hazırlanan yemekleri daha fazla tercih eder. Et her ne kadar protein kaynağı olsa da hazmının ve sindiriminin zor olduğu asla akıldan çıkartılmamalıdır.
Özellikle ilerleyen yaşlarda tansiyon gibi kronik hastalıklarda eklenince artık tüketilen gıda maddelerine daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. İnsan sağlığı için sebze tüketimi çok önemlidir. Özellikle zeytinyağıyla pişirilen sebzelerin insan sağlığı için önemiyse tartışma götürmez. Hemen hemen her yaşta dikkat edilmesi gereken sağlıklı beslenmenin ilk koşulu bol zeytin yağlı sebze tüketmektir. Enginar da bu sebzeler içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Enginar sadece kalp sağlığı için değil aynı zamanda karaciğer için de gerekli bir besin maddesidir. Enginar garnitür olarak adlandırılan bazı sebzelerle doldurularak pişirilebilir. Tabi enginarı hazırlarken kullanılan sebze çeşitliliği arttıkça fayda daha da artar.

Garnitürlü enginar hazırlarken çok fazla vaktiniz yoksa piyasada satılan konserve garnitürden faydalanabilirsiniz. Ancak yemeğe ayıracak 15-20 dakikanız varsa daha lezzetli bir yemek ortaya koymak için kendi garnitürünüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Garnitürlü enginar için gerekli olan malzemeler

  • 6 adet enginar çanağı,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı,
  • Yarım limonun suyu,
  • Yeteri kadar su,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • 1/2 bağ dereotu,
  • Yeteri kadar su,
  • Tuz.

Garnitür için

  • 1 adet küçük boy havuç,
  • 1 adet patates,
  • Yarım su bardağı taze bezelye,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Kaynar su.

Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?


Garnitürlü enginarın yapımı için ilk önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye doldurup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Havuç ve patates yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra içerisine taze bezelyeyi de ilave edip tuzunu ayarlayın. Garnitürün lezzetli ve sağlıklı olması açısından suyunu çekmesi çok önemlidir. Garnitür piştikten sonra enginar çanaklarını hazırlayabiliriz. Önceden hazır olarak alınan enginar çanağını iyice yıkayıp limonlu suyun içinde bir süre haşlayın. Enginar çanağı daha sonra garnitürle de pişeceğinden dağılmamasına özen gösterin.

Haşlanan enginar çanağını yayvan bir tencereye dizin. Çanakların içerisini hazırlanan harçla doldurun. Tencerenin bir kenarından çanakların içinden harç çıkmayacak şekilde sıcak su, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Kullanılacak su miktarı enginar çanağının boyunu geçmesin. Kaynamaya başladığında baharat, toz şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin. Garnitürlü enginar servise hazır. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:58:28
Garnitürlü Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Garnitürlü Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Enginar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024