İç Baklalı Enginar

İç Baklalı Enginar, iki muhteşem sebzenin bir araya gelmesinden oluşan muhteşem bir lezzet demek iç baklalı enginar için söylenebilecek en doğru analiz olacaktır. Enginarın karaciğer için en iyi dost olduğunu bilmeyen yoktur. Fakat iç baklada enginar az kalır özelliklere sahip değil. Tam bir doğal depamin kaynağı olan iç bakla aynı zamanda enginarla birleşince idrar yolları, karaciğer ve böbrek temizleme özelliğine sahip bir yemek haline dönüşüyor.
Kalsiyum ve yüksek demir oranı ile de son derece besleyici bir yemek olma özelliğine sahip olan iç baklalı enginar sağlığa olan faydalarının yanında lezzet açısından da değerlendirilirse yanında başka hiçbir şey olmadan bile keyifle yiyebileceğiniz bir tada sahip. Aynı zamanda iç baklalı enginar, kan dolaşımını artırarak cildinizin nefes almasını sağlar ve size mükemmel bir detoks yapar. İç baklanın yüksek şeker içeriği nedeni ile şeker hastaları tarafından tüketilmemesini belirterek bu muhteşem tarife geçelim.

İç baklalı enginar için gereken malzemeler

  • 6 adet soyulmuş temizlenmiş enginar
  • 300 gram taze iç bakla
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 5-6 sap taze yeşil soğan
  • Ve yarım bağ ince kıyılmış dere otu

İç baklalı enginarın nasıl yapılır?


İlk olarak enginarları limon suyu sıkılmış su dolu bir kabın içinde beklemeye alın.
İç baklaları da yıkayıp süzdürün.

Enginarları geniş ve yayvan bir tencere içerisinde dizin. Yemeklik kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve doğranmış soğanı her bir enginarın içine eşit miktarda paylaştırın. İnce kıyılmış dere otlarını da iki eşit parçaya ayırın bir kısmını enginarların içerisine doldurun. Daha sonra 300 gram iç baklayı da her bir enginarın içine eşit miktarda ilave edin. İç baklaların üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve kalan dereotunu da ekleyin.

Ayrı bir kâsenin içerisinde tercihinize göre tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını da ekleyerek şeker ve tuz iyice eriyinceye kadar çırpıp sos haline getirin. Hazırlamış olduğunuz sos karışımını iç baklalı enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dibine soğuk suyu da ekledikten sonra iç baklalı enginar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şayet su yeterli gelmez ise bir miktar daha eklemeniz de sakın yok. Piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra şık bir servis tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:17:13
İç Baklalı Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Baklalı Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "İç Baklalı Enginar"
Sağlık açısından ve besin değerleri açısından oldukça yararlı olan enginar yemeğini çok seviyorum. Bu kadar çok sevmeme rağmen yapılışı konusunda çok fazla bilgim yok açıkçası. İç baklalı enginar pişirmek istiyorum. İç baklalı enginar yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Reyhan . 08.10.2018 18:14:48

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024