Kıymalı Enginar Yemeği
Kıymalı Enginar Yemeği; Enginar kış aylarında oldukça fazla tüketilen besin kaynağıdır. Genel olarak Akdeniz bölgesinde yetişen enginar sağlığa faydaları oldukça fazladır. Enginarın kalori ve yağ oranı da düşük olduğu için diyet yapanların, kilo vermek isteyenlerin, kilo almak isteyenlerin de sık sık tercih ettiği besinler arasında yerini alır.
Mevsiminde tüketilmelidir. Enginar ile sadece ana yemek değil salata ve mezelerde yapılabilir. Kıymalı enginar yemeği pratik, kolay, sağlıklı ve lezzetli olduğundan vazgeçemeyeciğiniz yemekler arasında yerini alacaktır.
Kıymalı Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri- 4 ya da 5 tane enginar
- 1 tane orta boy kuru soğan
- Yaklaşık 200 gram kadar kıyma
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
- 1 yemek kaşığı kadar biber salçası
- Gerektiği kadar tuz
- Kimyon
- Kekik
- Karabiber
Kıymalı Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?
Öncelikle enginarlar tencereye alınır ve üzerine limonlu suyu gezdirilir ve su eklenir. Enginarla bir yanda haşlanırken diğer yanda tava içine zeytinyağı eklenir. Kuru soğan ufak ufak doğrandıktan sonra zeytinyağının içine eklenir ve hafif kavrulur. Soğan hafif kavrulduktan sonra 2 diş sarımsak ince ince dilimlenir ve eklenir, 1-2 kez karıştırılır. Ardından 200 gram kayma tavaya eklenir ve kavrulur. Hemen hemen 5 dakika kadar sonra biber salçası ve domates salçası eklenir.
Ardından kekik, kimyon ve karabiber eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Bir yanda haşlanmış olan enginarların içine hazırlana kıymalı harç doldurulur. Yaklaşık 5-6 dakika kadar daha kaynatılır, servise hazır hale gelir. Kıymalı enginar yemeği ikrama hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 08:37:11
Kıymalı Enginar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|