Kuzu Etli Enginar

Kuzu etli enginar, enginar tarifleri arasında özel bir yere sahiptir. Zeytinyağlı tariflerinden, etli tariflere kadar, salatasından, yemeğine, dolmasına kadar pek çok enginar tarifi vardır. Ancak içlerinde kuzu etli enginar belki de en lezzetli olanıdır. Çünkü enginar ve kuzu etinin uyumu bir harikadır. Bu tarifi taze enginarla yapmanızı tavsiye ederiz.
Ancak enginar her yöremizde yetişmiyor. Bu yüzden konservesi, dondurulmuş olanı bazı yörelerde mecburen kullanılıyor. Bir de enginarın mevsimi fazla uzun sürmez. Özellikle taze ve kılçıksız enginarı sıcaklar basmadan yemeliyiz. Bu nedenle enginarı sevenler zamanı geçmeden derin dondurucuya atarlar. Vereceğimiz bu tarifi biz taze enginarla hazırladık. Sizlerde bulabilirseniz tazesine öncelik verin deriz. Olmazsa diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hazırsak kuzu etli enginar yemeğini pişirmeye başlayalım.

Kuzu etli enginar için gerekli malzemeler

  • 5 baş saplı enginar
  • 350-400 gram kemiksiz kuzu eti (Tercihen kuzu but eti)
  • 1 adet limon
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet iri kuru soğan
  • Yarım demet dereotu

Kuzu etli enginar nasıl yapılır?


Gerçek enginar severler enginarı alırken ayıklanmış olanını tercih etmez. Çünkü taze olan saplarını, yapraklarını bile değerlendirirler. Sizlerde enginarı ayıklatmadan aldıysanız önce bunları ayıklayalım.
İlk olarak enginarın dışındaki en kart dediğimiz yapraklarını koparalım. Daha sonra sapını dibinden keserek, başın orta kısmındaki tüylerini bir kaşık yardımıyla temizleyelim. Sonra enginarın en uç kısımlarını bıçakla keselim. Burası yapraklarının nispeten sert olduğu yerlerdir. Bıçakla enginarı dörde bölelim. Ardından bir kabın içine hazırladığımız limonlu ve unlu suyun içine bunları kararmaması için atalım. Diğer enginarları da aynı şekilde ayıklayalım. Enginarın kestiğimiz saplarının kabuklarını soyalım. Bunların baş kısmına yakın olan taze yerlerini de yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayarak enginarların yanına atalım. Artık enginarlar hazır yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz.

Yemeği yapacağımız tencerenin içine kuru soğanı yemeklik doğrayarak, havucu halka şeklinde doğrayarak zeytinyağı ile sotelemeye başlayalım. Buna kuşbaşı kuzu etini de ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. Et biraz pişince enginarları süzerek tencerenin içine alalım. Buna tuzu da ilave ederek biraz karıştıralım. Taze enginar kullandığımız için yaprakların taze kısımlarından da faydalanmış oluyoruz. Kuzu etli enginar yemeği böyle daha lezzetli olur. Bazı yörelerde bu yemeği domatesli yapsalar da böyle beyaz daha lezzetli oluyor. Bu konuda tercih size kalmış. Yemeğin içine üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Yarım kaşık kadar da un ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Kuzu etli enginar pişince ocağı kapatarak, üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Daha sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:13:22
Kuzu Etli Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Etli Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Enginar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024