Enginarın sapını kesin ve geriye kalan enginarın dış kabukların bir kat soyun. Enginarın sivri kısmından itibaren iki parmak ölçüp bu kısmı enginardan ayırın. Kalan şişman gövdenin orta kısmında bulunan mor yaprakları tamamen çıkartın. Ortaya çıkan tüylü kısmıysa kaşık yardımıyla ayıklayabilirsiniz. Enginarda hiç tüy kalmadığında içini limonla kararmaması için ovun. Daha sonra limonlu suda bir süre bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte kısık ateşte biraz kavurun. Daha sonra üzerine pirinç ve baharatları ekleyip yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin.
En son olarak dere otunu ekleyip ocaktan indirin. Enginarı limonlu sudan çıkartıp yıkayın. İç harcını içine doldurun. Geniş ve derin bir tencereye
pirinçli enginar dolmasını dizin. Üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık 50 dakika boyunca pişirin. Enginar dolmasını yemek zordur. Özellikle dış kabuğundan başlayarak bu kısımları elle yiyebilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun.