Tavuklu enginar yemeği iki aşamalı olarak hazırlaması gereken bir yemektir. Tavuklu enginar yemeğini hazırlarken öncelikle ayıklanmış ve temizlenmiş enginarlar tencereye dizilir. Enginarların üzerine limon suyu gezdirilir. Bu işlem enginarların kararmasını önlediği gibi, diğer taraftan da enginarların lezzetini arttırmaktadır. Limon suyunun ardından tuz ve şekerde tencereye eklenir ve zeytinyağı ile sıcak su konulduktan sonra pişirilmeye başlanır. Diğer tarafta enginarları doldurmak için tavuk göğüs eti küp-küp doğranır. Tavaya zeytinyağı konulur ve tavuklar kavrulmaya başlanır.
Tavuklar kavrulurken soğan, havuç ve patates küp-küp doğranır. Kavrulan tavuk etine soğan eklenir ve 2 dakika daha kavrulduktan sonra sırası ile havuç ve patates eklenir. Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber eklendikten sonra enginarın suyundan 5 kaşık eklenerek pişirilmeye bırakılır. Tenceredeki enginarların pişmesine yakın tavuklu dolgu malzemesi enginar çanaklarının üzerine eşit olarak konularak, lezzetlerin iyice birbirine karışarak pişmesi sağlanır. Pişen tavuklu enginar yemeği servis tabağına alınır ve üzerine yemeğin suyundan gezdirilir. Tavuklu enginar yemeğini hazırlarken dolgu malzemesine bezelye de ekleyerek lezzeti arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun.