Tavuklu Enginar

Tavuklu Enginar, mutfakta kullanılan sebzeler içerisinde yer alan enginarın tüketilmesi sayesinde vücudun gerekli vitamin ihtiyacı karşılanır. Özellikle içerdiği B vitaminleri, E vitamini, magnezyum, gallik asit, çinko, sodyum sayesinde vücudun gerekli ihtiyaçları karşılanır. Enginarın çocuklara da yedirilmesi son derece faydalıdır. Böylece daha sağlıklı gelişmeleri desteklenir.
Bu sebepten dolayı en az haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Özel akşam yemeklerinde, hafta sonları yapılması tavsiye edilir. Enginar sade olarak pişirilirken; tavuk, et gibi malzemeler ile tat bakımından farklılık yaratır. Farklı malzemeler kullanılarak pişirilmesi hem sunum açısından güzel görünürken hem sağlık açısından daha besleyici olmasını sağlar. Oldukça doyurucudur. Şimdi tavuklu enginar yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.

Tavuklu enginar için gerekli malzemeler

  • 8 adet enginar
  • 2 adet limon
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz sıcak su

İç harcı için

  • 2 adet havuç
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz

Tavuklu enginar nasıl yapılır?


Pazardan taze olarak alınan enginarın öncelikle yapraklarının soyularak temizlenmesi gerekir. Daha sonrasında enginarın bol suyla yıkandıktan sonra tencerenin içerisine konularak üzerine limon suyu sıkılır.
Daha sonrasında şeker ve bir tutam tuz ilave eklenerek zeytinyağının yarısı konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Ocağın altı yakılarak pişirilmesi sağlanır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 20 dakika kadar pişmesi gerekir.

Diğer taraftan iç harcın hazırlanması için tencerenin içerisine kalan zeytinyağı dökülerek ocağın altı yakılır. Tavuk göğsü yıkandıktan sonra istenilen büyüklükte doğranır. İnce ince Jülyen halinde doğranması tavsiye edilir. Sonrasında tavuklar tencereye ilave edilip karıştırılarak kavurma işlemine bağışlanır. Diğer taraftan soğan soyulup küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. Kavurma işlemi devam ederken ardından patates soyulup küçük küçük doğrandıktan sonra içerisine konulur. Diğer taraftan havucun yüzü soyularak küp-küp doğranıp tencereye eklenir.

Tenceredeki malzemelerin yavaş yavaş kavrulması sağlanır. Üzerine gerekli miktarda tuz ilave edilir. Beş dakika kadar kavurma işlemi gerçekleştirildikten sonra haşlanan tenceredeki enginarın suyundan bir bardak kadar alınarak iç harcın içerisine ilave edilir. Böylece içerisinde bulunan tavuk ve patatesin daha güzel pişmesi sağlanır. İç hariç 10 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alınarak bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan haşlanmış olan enginarlar kontrol edildikten sonra servis tabağına alınarak içerisine hazırlanan iç harçlar ilave edilir. İsteğe bağlı olarak enginarın suyundan da servis tabağına birkaç kaşık konulur. Tavuklu enginar yemeğinin içerisine isteyenler bezelyede ilave edebilir. Bezelyeli olması halinde tadında farklı bir aroma olması sağlanır. Tavuklu enginar yemeği servise hazırdır. Sevdiklerinizle birlikte, Afiyet olsun.
20.01.2024 06:54:59
Tavuklu Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Enginar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024