İlk önce temizlenmiş olan enginarları pişirmek için suyunu hazırlayalım. Tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu, limon suyunu, tuzunu ve ununu ilave ederek çırpalım. Daha sonra enginarları tencerenin içine ilave edip kapağını kapatalım. Ocağın altını kaynadıktan sonra kısık ateşe ayarlayıp yaklaşık olarak 20 dakika enginarları pişirelim.
Haşlanmış olan enginarları soğuması için tencereden çıkaralım, bu arada maydanozu ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince olacak şekilde doğrayalım. Taze yeşil soğanı da ayıklayarak ince ince doğrayalım. Haşlanmış olan nohut'un suyunu süzelim ve konserve garnitürü de süzüp yıkayalım. Soğuyan enginarları istediğiniz büyüklükte olacak şekilde geniş bir kabın içine doğrayın, ardından doğranan yeşillikleri, garnitürü ve nohudu ilave ederek kaşıkla karıştıralım. Üzerine göz kararı tuzunu limon suyunu ve zeytinyağını ekledikten sonra son kez karıştırıp, servis tabağına alalım. Servis tabağına aldığımız z
eytinyağlı enginar salatasını isteğe göre süsleyelim ve üzerine çörek otu serpelim.
Afiyet olsun.