Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar, Enginar günümüzde en sağlıklı lezzetli ve sağlıklı bir sebze olup ılıman iklimde yetişmektedir. Genellikle hangi bölgede yetiştiği çok net olarak bilinmese de Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak kış aylarında ise sıcak geçen bölgelerde yetişmektedir. Çünkü kışın havanın soğuk olması toprağı etkilediği için sebzenin yetişmesini engellememektedir.
Enginar sebzesinin oldukça farklı yemekleri yapılmaktadır. En çok sevileni ise zeytinyağlı garnitürlü enginar yemeği olmaktadır. Bu yemeğim yapılışı her ne kadar zor görünse de oldukça zevkli, pratik ve kolay olmaktadır. Hemen hemen her bayanın yapabileceği bir yemek türüdür.

Zeytinyağlı garnitürlü enginar için gerekli malzemeler

  • 4 adet büyükçe enginar
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 ya da iki adet limon suyu
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Üzerini geçecek miktarda su

Garnitürü için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Üzeri için

  • Dereotu
  • 1-2 limonun suyu
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

Enginarlar pişirene kadar kararmaması için mutlaka limonlu suyun içerisinde bekletilmelidir. Ayrıca enginar alırken kılçıksız olanları tercih edilmelidir.
İlk olarak enginarları pişirmek için bir tencereye koyalım daha sonra ayrı bir kabın içinde un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak tencereye koyulan enginarların üstüne eklenir. İlk önce orta ateşte kaynadıktan sonra kişilik ateşe alarak pişirmeye bırakalım. Bu şekilde enginarlar yumuşayana kadar kaynatalım. Enginar pişerken ayrı bir kaba zeytinyağında yemeklik olarak doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurmaya başlayalım. Kavurduğumuz soğan ve sarımsağa küp-küp doğranan patatesi, havucu, bezelyeyi ve tuzunu ekleyelim. Bunların da kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Oldukça pişen enginarın üstüne hazırlamış olduğumuz garnitürü ekleyelim ve enginarın suyunu birer kaşık hepsinin üzerinde gezdirelim. Enginarın suyu üzerine çıkmaması eğer fazla ise suyunu biraz alalım. Yarım limon suyunu enginarın üstüne gezdirelim ve bu şekilde 10 dakika daha pişirerek ocaktan alalım. Fakat ocaktan aldıktan sonra kapak açılmamalı ve o şekilde soğumaya alınmalıdır. Son olarak servis yapmadan önce üstüne ince ince doğranır kan dereotu serpilerek soğuk şekilde ikram edilmelidir.

Afiyet olsun.

21.01.2024 09:06:32
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Konserve Enginar

Konserve enginar, Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebzelerinden olan enginar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebzedir. Fakat bu lezzetli, güzel ve...
Devamını Oku

Enginar Kapsülü

Enginar kapsülü; İçeriğinde birtakım yararlı bileşenler ile oldukça faydalı vitaminler bulunduran enginar bitkisi, sağlık açısından olan avantajları bakımınd...
Devamını Oku

Terbiyeli Enginar Yemeği

Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer za...
Devamını Oku

Patatesli Enginar Yemeği

Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme usulle...
Devamını Oku

Patatesli Enginar

Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça zengin ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bir sebze...
Devamını Oku

Enginar Sapı Yemeği

Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukça seven...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları olan bir...
Devamını Oku

Hamilelikte Enginar

Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görü...
Devamını Oku

Fırında Enginar

Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. En...
Devamını Oku

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de g...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı Çayı

Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yarar...
Devamını Oku

Taze Enginar

Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştiril...
Devamını Oku

Enginar Haşlama

Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gere...
Devamını Oku

Enginar Temizleme

Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak ...
Devamını Oku

Baklalı Enginar

Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çe...
Devamını Oku

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsız...
Devamını Oku

Çanak Enginar

Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alte...
Devamını Oku

Enginar Garnitürlü

Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeyt...
Devamını Oku

Enginar Kalbi

Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024