Enginar meze nasıl hazırlanır ve hangi malzemeler gerekir?

Taze enginarlarla hazırlanan bu nefis meze, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Zeytinyağlı enginar mezesi, ince kıyılmış dereotu ve maydanozla zenginleşen aromasıyla özellikle yaz aylarında sofraları renklendirecek bir tarif.

19 Kasım 2025

Enginar Mezesi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy taze enginar
  • 1 adet limon
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye (isteğe bağlı)
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:


  • Enginarları temizleyip ayıklayın ve limonlu suda bekletin
  • Tencereye zeytinyağı ve sarımsakları alıp kavurun
  • Küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyip 5 dakika pişirin
  • Enginarları ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin
  • Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin
  • Pişen enginarları soğumaya bırakın
  • Soğuyunca ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırın
  • Servis tabağına alıp zeytinyağı gezdirin

Püf Noktaları:


  • Enginarların kararmaması için limonlu suda bekletin
  • Pişme süresi enginarların tazeliğine göre değişebilir
  • İsteğe göre içine farklı sebzeler ekleyebilirsiniz
  • Buzdolabında 2-3 gün saklanabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Güncel
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Güncel
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
;