Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kavurması

Enginar, günümüzde bir çiçeğin tomurcuğu olup ılıman iklim bitkisi olarak bilinmektedir. Bu sebzenin ana vatanı ise Akdeniz bölgesidir. Kışın ise ılık geçen yerlerde yetişmektedir. Enginarın sebze olarak tüketilen bölümü, etli çiçek tablası ve "brakte" adı verilen yapraklardan oluşan baş kısmıdır. Çiçek hemen olgunlaşmadan, çiçek bölgesi üstünde tüyler çıkınca enginar toplanır ve tüketilir. Ancak geç kalınır ve enginar olgunlaşıp üzerinde mavi ile mor renklerde olan çiçekler açarsa artık sebze olarak tüketilmez. Oldukça lezzetli olan enginar, en sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilmektedir. İlkbaharda çıkan bu sebzenin hemen hemen her yemeği yapılarak çeşitli sağlık faydaları sağlanmaktadır. Enginar kavurması ise diğer enginar yemeklerine göre hem basit hem de pratik bir tariftir. Bu nedenle çalışan tüm bireylere tavsiye edilir.

Enginar Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet ayıklanmış ve doğranmış enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 4-5 tane taze yeşil soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz ve isteğe bağlı baharat

Enginar Kavurması Nasıl Yapılır?

Enginar kavurması tarifi için ilk olarak aldığınız enginarları iyice yıkayarak yarım saat boyunca temiz bir su içerisinde bekletin. Eğer daha önce limonlu suyun içinde bekletilmişse, limondan arındırın. Büyükçe bir tavaya yağı koyun. Ocağın altını açın ve yağ kızdığında içerisine ince ince kıyılmış olan soğanları ekleyin. Soğanları 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra doğranmış enginarları ekleyin ve üzerine sıcak su ekleyerek tavanın kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar ocağın altını kısık bir şekilde pişirin. Enginarlar yumuşayınca kapağı açın ve doğranmış olan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra tuz ve şekeri de ilave ederek ocağın altını kapatın. Yemeğin sıcaklığıyla yeşillikler yumuşar ve son olarak istediğiniz baharatları ekleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Enginar, içerdiği antioksidanlar, lif, vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığa birçok fayda sağlar. Özellikle karaciğer sağlığı, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Düzenli olarak enginar tüketmek, kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Enginar Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Enginar Tohumu Nasıl Tüketilir?

Patatesli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?

Enginar Yaprağı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Enginar Yaprağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yaprağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Nasıl Ayıklanır?

Enginar Faydaları Nelerdir?

Enginar Faydaları Nelerdir?

Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Garnitürlü Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Garnitürlü Tarifi ve Malzemeleri