Enginar Kızartması

Enginar Kızartması

Enginar Kızartması, Papatyagiller ailesine mensup çok senelik otsu bitki türü olan enginarın yağ ile işlemden geçirilmiş halidir. En çok Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetiştirilen enginar mor ve mavi renkte çiçeklere sahip olup gelişme aşamasında çiçeğini dökerek ve kabuklarının soyulmasıyla birlikte kızartma türlerine dahil edilebilir. Dik gövdeli, sert yapılı, sapsız yapraklı, oval şeklindeki enginar belirli aşamalardan sonra kızartma olarak hazır hale getirilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir sebze olan enginar kızartması doğru bir şekilde yapıldığında vücudun ihtiyacı olan besin maddelerinin alınmasını sağlar. Söz konusu enginar kızartması sade veya çeşitli soslar eşliğinde yapılmaktadır. Herkesin kendi damak zevkine göre tercih edeceği bu kızartma oldukça lezzetli bir gıda niteliğindedir.

Her yerde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir ürün olan enginar her mevsimde kızartma haline getirilebilir. İnsanlar tarafından pek tüketilmeyen bir besin olarak değerlendirilmeyen enginar kızartması ana yemeklerin yanına aparatif bir seçenek olarak tercih edilebilir. Enfes bir lezzete sahip bu gıda tek başına dahi iştahla tüketilebilecek besinler içerisinde yer almaktadır. Bu değerli bitkisel kökenli ürünün kızartılması hususunda sağlık açısından sorjn teşkil etmeyen yağların kullanımı oldukça önemlidir. Tercih sunmak gerekirse zeytinyağı ile hafif bir şekilde enginar kızartması yapıldığı taktirde hem lezzetli hem de vitamini ölmeyen bir gıda tüketmiş olursunuz.

Enginar Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 adet enginar
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim limon
  • Zeytinyağı
Enginar Kızartması Yapılışı

Mucizevi faydaları olan enginarın belirli aralıklarla vücuda alınması halinde birçok hastalığın önlenmesi kolaylaşır. Bu hususta yağ miktarının çok az bir düzeyde kullanılması sağlığa yönelik önem teşkil eder. Gelelim enginar kızartmasının yapılışı hakkında sizlere bilgi vermeye. Öncelikle enginarların yaprak ve sapından ayıklanması gerekmektedir. Gövde kısmının ise iyi bir şekilde soyulup katı noktaların kesilmesi önemlidir. Oval bir şekilde soyulup elde edilen enginarların kararmaması için az miktarda limon sıkılan suyun içerisine konulması gerekir. Öte yandan sert yapıya sahip enginarların yumuşaması için bir miktar su içerisinde yaklaşık 15 dakika bunların haşlanması gerekir. Bu aşamadan sonra uygun bir kap içerisine yumurta ve tuz alınarak çırpma işlemi yapılır. Ardından enginarlar tek tek yumurtaya bulanarak ardından galeta ununa bulanıp önceden kızdırılan yağın içerisine konulur. Enginarların üzerine bulamış olduğunuz galeta unu pembeleştikten sonra bu besin maddesi kızarmış demektir. İştah kabartan bir koku ile sıcak bir şekilde enginar kızartmasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 05.11.2018 12:22:50
Enginar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Enginar Kızartması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Enginar Kızartması"
Enginar benim çok sevdiğim ya da çok tükettiğim bir bitki değpil ama bu şekilde farklı lezzet verebilecek hale getirilmesi durumunda gerçekten enginarı çok seviyorum. Enginar kızartması yaparken içerisine herhangi bir baharat eklememi tavsiye eder misiniz?
İlknur . 01.11.2018 22:40:18
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019