Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Enginar, günümüzde en sağlıklı ve lezzetli sebzelerden biri olup, ılıman iklimde yetişmektedir. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilen enginar, kış aylarında da sıcak geçen bölgelerde yetiştirilebilir. Çünkü kışın havanın soğuk olması toprağı etkilediği için sebzenin yetişmesini engelleyebilir. Enginar sebzesinin oldukça farklı yemekleri yapılmaktadır. En çok sevilenlerinden biri ise zeytinyağlı garnitürlü enginar yemeğidir. Bu yemeğin yapılışı her ne kadar zor görünse de oldukça zevkli, pratik ve kolaydır. Hemen hemen herkesin yapabileceği bir yemek türüdür. Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar İçin Gerekli Malzemeler
Garnitürü İçin
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Üzeri İçin
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır? Enginarlar pişirene kadar kararmaması için mutlaka limonlu suyun içerisinde bekletilmelidir. Ayrıca enginar alırken kılçıksız olanları tercih edilmelidir. İlk olarak enginarları pişirmek için bir tencereye koyun. Daha sonra ayrı bir kabın içinde un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak tencereye koyduğunuz enginarların üstüne ekleyin. İlk önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pişirmeye bırakın. Bu şekilde enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Enginar pişerken ayrı bir kaba zeytinyağında yemeklik olarak doğradığınız soğanı ve sarımsağı kavurmaya başlayın. Kavurduğunuz soğan ve sarımsağa küp küp doğranan patatesi, havucu, bezelyeyi ve tuzunu ekleyin. Bunların da kapağını kapatıp pişmesini bekleyin. Oldukça pişen enginarın üstüne hazırlamış olduğunuz garnitürü ekleyin ve enginarın suyunu birer kaşık hepsinin üzerinde gezdirin. Enginarın suyu üzerine çıkmaması eğer fazla ise suyunu biraz alın. Yarım limon suyunu enginarın üstüne gezdirin ve bu şekilde 10 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Fakat ocaktan aldıktan sonra kapak açılmamalı ve o şekilde soğumaya bırakılmalıdır. Son olarak servis yapmadan önce üstüne ince ince doğranmış dereotu serpilerek soğuk şekilde ikram edilmelidir. Afiyet olsun. |