Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar, Enginar günümüzde en sağlıklı lezzetli ve sağlıklı bir sebze olup ılıman iklimde yetişmektedir. Genellikle hangi bölgede yetiştiği çok net olarak bilinmese de Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak kış aylarında ise sıcak geçen bölgelerde yetişmektedir. Çünkü kışın havanın soğuk olması toprağı etkilediği için sebzenin yetişmesini engellememektedir. Enginar sebzesinin oldukça farklı yemekleri yapılmaktadır. En çok sevileni ise zeytinyağlı garnitürlü enginar yemeği olmaktadır. Bu yemeğim yapılışı her ne kadar zor görünse de oldukça zevkli, pratik ve kolay olmaktadır. Hemen hemen her bayanın yapabileceği bir yemek türüdür.

Zeytinyağlı garnitürlü enginar için gerekli malzemeler,
  • 4 adet büyükçe enginar
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 yada iki adet limon suyu
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Üzerini geçecek miktarda su
Garnitürü için,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz
Üzeri için,
  • Dereotu
  • 1-2 limonun suyu
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Hazırlanışı,

Enginarlar pişirene kadar kararmaması için mutlaka limonlu suyun içerisinde bekletilmelidir. Ayrıca enginar alırken kılçıksız olanları tercih edilmelidir. İlk olarak enginarları pişirmek için bir tencereye koyalım daha sonra ayrı bir kabın içinde un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak tencereye koyulan enginarların üstüne eklenir. İlk önce orta ateşte kaynadıktan sonra kişilik ateşe alarak pişirmeye bırakalım. Bu şekilde enginarlar yumuşayana kadar kaynatalım. Enginar pişerken ayrı bir kaba zeytin yağında yemeklik olarak doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurmaya başlayalım. Kavurduğumuz soğan ve sarımsağa küp küp doğranan patatesi, havucu, bezelyeyi ve tuzunu ekleyelim. Bunların da kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Oldukça pişen enginarın üstüne hazırlamış olduğumuz garnitürü ekleyelim ve enginarın suyunu birer kaşık hepsinin üzerinde gezdirelim. Enginarın suyu üzerine çıkmaması eğer fazla ise suyunu biraz alalım. Yarım limon suyunu enginarın üstüne gezdirelim ve bu şekilde 10 dakika daha pişirerek ocaktan alalım. Fakat ocaktan aldıktan sonra kapak açılmamalı ve o şekilde soğumaya alınmalıdır. Son olarak servis yapmadan önce üstüne ince ince doğranır kan dereotu serpilerek soğuk şekilde ikram edilmelidir.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 14.11.2018 20:50:22
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019