Kuzu Etli Enginar Kuzu etli enginar, enginar tarifleri arasında özel bir yere sahiptir. Zeytinyağlı tariflerinden, etli tariflere kadar, salatasından, yemeğine, dolmasına kadar pek çok enginar tarifi vardır. Ancak içlerinde kuzu etli enginar belki de en lezzetli olanıdır. Çünkü enginar ve kuzu etinin uyumu bir harikadır. Bu tarifi taze enginarla yapmanızı tavsiye ederiz. Ancak enginar her yöremizde yetişmiyor. Bu yüzden konservesi, dondurulmuş olanı bazı yörelerde mecburen kullanılıyor. Bir de enginarın mevsimi fazla uzun sürmez. Özellikle taze ve kılçıksız enginarı sıcaklar basmadan yemeliyiz. Bu nedenle enginarı sevenler zamanı geçmeden derin dondurucuya atarlar. Vereceğimiz bu tarifi biz taze enginarla hazırladık. Sizlerde bulabilirseniz tazesine öncelik verin deriz. Olmazsa diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hazırsak kuzu etli enginar yemeğini pişirmeye başlayalım.
Kuzu etli enginar için gerekli malzemeler - 5 baş saplı enginar
- 350-400 gram kemiksiz kuzu eti (Tercihen kuzu but eti)
- 1 adet limon
- 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet iri kuru soğan
- Yarım demet dereotu
Kuzu etli enginar yapılışı
Gerçek enginar severler enginarı alırken ayıklanmış olanını tercih etmez. Çünkü taze olan saplarını, yapraklarını bile değerlendirirler. Sizlerde enginarı ayıklatmadan aldıysanız önce bunları ayıklayalım. İlk olarak enginarın dışındaki en kart dediğimiz yapraklarını koparalım. Daha sonra sapını dibinden keserek, başın orta kısmındaki tüylerini bir kaşık yardımıyla temizleyelim. Sonra enginarın en uç kısımlarını bıçakla keselim. Burası yapraklarının nispeten sert olduğu yerlerdir. Bıçakla enginarı dörde bölelim. Ardından bir kabın içine hazırladığımız limonlu ve unlu suyun içine bunları kararmaması için atalım. Diğer enginarları da aynı şekilde ayıklayalım. Enginarın kestiğimiz saplarının kabuklarını soyalım. Bunların baş kısmına yakın olan taze yerlerini de yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayarak enginarların yanına atalım. Artık enginarlar hazır yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz.
Yemeği yapacağımız tencerenin içine kuru soğanı yemeklik doğrayarak, havucu halka şeklinde doğrayarak zeytinyağı ile sotelemeye başlayalım. Buna kuşbaşı kuzu etini de ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. Et biraz pişince enginarları süzerek tencerenin içine alalım. Buna tuzu da ilave ederek biraz karıştıralım. Taze enginar kullandığımız için yaprakların taze kısımlarından da faydalanmış oluyoruz.. Kuzu etli enginar yemeği böyle daha lezzetli olur. Bazı yörelerde bu yemeği domatesli yapsalar da, böyle beyaz daha lezzetli oluyor. Bu konuda tercih size kalmış. Yemeğin içine üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Yarım kaşık kadar da un ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Kuzu etli enginar pişince ocağı kapatarak, üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Daha sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Son Güncelleme : 15.11.2018 13:26:41 Kuzu Etli Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Enginar" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Hamilelikte Enginar | Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok... |  | Fırında Enginar | Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz... |  | Kıymalı Enginar Dolması | Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer... |  | Enginar Yaprağı Çayı | Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı... |  | Taze Enginar | Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars... |  | Enginar Haşlama | Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ... |  | Enginar Temizleme | Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler... |  | Baklalı Enginar | Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda... |  | Enginar Yaprağı | Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku... |  | Çanak Enginar | Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha... |  | Enginar Garnitürlü | Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar... |  | Enginar Kalbi | Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir... | | | Enginar Sapı | | Enginar Suyu | | Enginar Çiçeği | | Enginar Nasıl Temizlenir | | Enginar Üretimi | | Enginar Nasıl Pişer | | Bezelyeli Enginar Yemeği | | Düdüklüde Enginar | | Enginar Nasıl Haşlanır | | Bebeklere Enginar | | Konserve Enginar | | Enginar Kapsülü | | Terbiyeli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar Yemeği | | Patatesli Enginar | | Zeytinyağlı Enginar Yemeği | | Enginar Sapı Yemeği | | Enginar Yaprağı Dolması | | Hamilelikte Enginar | | Fırında Enginar | | Kıymalı Enginar Dolması | | Enginar Yaprağı Çayı | | Taze Enginar | | Enginar Haşlama | | Enginar Temizleme | | Baklalı Enginar | | Enginar Yaprağı | | Çanak Enginar | | Enginar Garnitürlü | | Enginar Kalbi | Popüler İçerik | Terbiyeli Enginar Yemeği Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ... | Patatesli Enginar Yemeği Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme... | Patatesli Enginar Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça... | Zeytinyağlı Enginar Yemeği Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi... | Enginar Sapı Yemeği Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç... | Enginar Yaprağı Dolması Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o... | |