Kuzu Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Kuzu Etli Enginar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Enginar Yemeği

Zeytinyağlı yemeklerden bahsedildiğinde ilk akla gelenlerden biri zeytinyağlı enginar yemeğidir. Ancak, birçoğumuz etsiz yemek tüketemediğimizden dolayı enginarı da etli olarak pişirebiliriz. Enginarı etsiz yiyemeyenlere mutlaka kuzu eti kullanarak pişirmelerini tavsiye ediyorum. Kuzu etli enginar yemeği hem lezzeti hem de vitamin değeri açısından oldukça zengindir. Ayrıca, enginar yemeğini kuzu eti ile hazırladığımızda nefis bir akşam yemeğine ana yemek olarak servis yapabiliriz. Kuzu etli enginar yemeğini daha önce hiç denemeyenler için denenmiş ve oldukça beğeni almış olan tarifi paylaşıyorum. Mutlaka denenmesini tavsiye ederken beğenileceğine de inanıyorum.

Kuzu Etli Enginar Yemeği İçin Gereken Malzemeler

  • 5 adet enginar,
  • 350 gram kuzu kuşbaşı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet havuç,
  • 4-5 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2,5 su bardağı kadar sıcak su,
  • 1 tutam dereotu,

Kuzu Etli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarın yaprakları temizlenip sert kısımları iyice ayıklanır. Bir litre suyun içerisine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyip iyice temizlediğimiz enginarı suyun içerisine koyarız. Enginarlar iyice beyazlayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar limonlu suda bekletiriz. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine küp küp doğradığımız soğanları, zeytinyağı ve tereyağı ekleyip iyice kavururuz. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğümüz kuzu kuşbaşı etleri ekleriz. Sonrasında havuçları küp şeklinde doğrayıp ekledikten sonra tuzunu ilave ederiz. Etler sulanıp suyunu çekince sıcak suyu ilave ederiz ve tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakırız.

Ardından iki kaşık limon suyunun içerisine unu ilave edip karıştırırız. Enginarın suyundan iki kaşık ekleyip karıştırdığımız terbiyeyi tencereye ekleyip bir taşım karıştırırız ve yaklaşık 10 dakika daha pişiririz. Pişirdiğimiz kuzu etli enginar yemeğinin altını kapatıp karabiber serperiz. Daha sonra servis tabağına aldığımız yemeğin üzerine ince ince kıydığımız dereotu serpip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni