Enginar Yaprağı Suyunun Faydaları Enginar yapraklarında bulunan sinarin adlı madde, karaciğerin safra üretimini uyarmaktadır. Bu durum, yağların sindirilmesine yardımcı olarak kolesterolün düşürülmesinde büyük fayda sağlamaktadır. Enginar yapraklarını kurutarak bu sağlıklı bitkiyi her zaman elinizde bulundurabilirsiniz. Enginar, Akdeniz bölgesine özgü bir bitkidir ve K vitamini ve B vitamini açısından oldukça zengindir. Enginar yaprağı suyunu sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Enginar Yaprakları Nasıl Kurutulmalı? Enginar alırken yapraklarının yeşil olmasına dikkat edin. Aldığınız enginarı yıkadıktan sonra yapraklarını ayırın ve güneş görmeyen bir örtü üzerine sererek kurutun. Enginar yaprakları, yeşilin tonları ve mor renklerde bulunur ve kurutulduğunda harika bir renk alır. Enginar Yaprağı Suyunun Faydaları Nelerdir?
Enginar Yaprağı Suyu Nasıl Hazırlanır? Büyük bir cezveye 2 su bardağı su koyarak kaynatın. Su kaynayınca içerisine kurutulmuş enginar yapraklarından 10 adet ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kaynattıktan sonra, bu suyu ister sıcak enginar çayı olarak, ister soğutarak enginar yaprağı suyu olarak tüketebilirsiniz. Enginar yaprağından hazırlanan su, karaciğer dostu olup çok faydalıdır. Ayrıca, bu su gerçekten çok lezzetli ve hoş bir kokuya sahiptir. Yaz günlerinde sizi serinletecek olan enginar suyunu ihmal etmeyiniz. Ancak, her şeyin fazlası zararlı olabileceği gibi, enginar yaprağı suyunu da abartmadan tüketmeli ve bir süre ara vermelisiniz. Enginar, Ege bölgesinde yetişen bir besin kaynağı olduğu için çok daha ucuzken, bazı yerlerde ithal geldiğinden daha pahalı ve kıymetlidir. |