Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Enginar Nasıl Pişer

Enginar Nasıl Pişer

Enginar nasıl pişer, enginarı pişirmek pek çok Hanım için zor olabilir. Ancak sanıldığı kadar zor pişen bir sebze değildir. Enginarın en zor tarafı ayıklama kısmıdır. Ama buna bile çare bulundu. Pazarlarda, manavlarda bile ayıklanmış enginar bulmak çok da zor değil. Enginarı hazır ayıklanmış şekilde alarak, kolayca pişirebilirsiniz. Aslında enginar ayıklamanın birkaç püf noktası dışında çok zor olmadığını da söylememiz gerekir. Sizlere vereceğimiz enginar tarifiyle enginarın nasıl kolay ayıklandığını, nasıl kolay piştiğini göreceksiniz. Enginar tariflerinin bir kısmı zeytinyağlı hazırlanır, bir kısmı da etli olarak pişirilir. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Zeytinyağlı pişen enginara bazıları baklayı taze olarak kabuklu şekilde, bazen iç bakla ilavesiyle pişirir. Bu şekilde de harika olur. Bir de enginar yemeklerinin en yakışan malzemesi dereotudur. Dereotu kullanmadan enginar pişirmeyin. Dolmasına da yemeğine de salatasına da pek yakışır. Sizlere enginar nasıl pişer, nasıl hazırlanır bunun için vereceğimiz tarifte hepsini açıklayacağız.

Enginar nasıl pişer, malzemeler nelerdir?

  • 4-5 tane enginar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 400 gram kemiksiz tavuk but eti
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un

Enginar nasıl pişer


Enginarı bugün tavuklu olarak pişireceğiz. İlk önce enginarları ayıklamamız gerekiyor. Bir kenarda derin bir kâsenin içine su koyarak içine limonu sıkalım. Bunu ayıkladığımız enginarlar kararmasın diye hazırlıyoruz. Önce enginarların sapların dibinden keselim. Dışındaki yaprakların sert olanları tek tek koparalım. Elimizde taze yapraklı baş enginarlar kalsın. Bunların yapraklarını aralayarak orta kısmını açalım. İçinde bulunan tüyleri bir kaşık yardımıyla temizleyelim. Enginarın tepesinden uç tarafından yaprakların uç kısmını düz şekilde keselim. Yaprakların dip tarafları en taze olan yerleridir. Sonra enginarı dört parçaya bölelim. Kararmaması içinde hemen hazırladığımız limonlu suyun içine koyalım. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayalım. Saplarını da unutmayalım. Dış kabuklarını soyarak taze olan kısımlarını bölerek limonlu suya atalım. Enginarları hazırladık. Şimdi enginar nasıl pişer neler yapmamız gerekiyor bunlara göz atalım.

Unutmadan enginarı hazır ayıklanmış alırsanız, muhtemelen çanak şeklinde satılır. Bununla da yemeğinizi pişirebilirsiniz. Tek kaybınız taze yapraklarının lezzetinden mahrum kalacaksınız. Şimdi tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı da havuçla birlikte yemeklik doğrayarak tencerede zeytinyağı ile kavurun. Buna tavuk etlerini de ilave ederek kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ister konserve olarak, isterseniz taze olarak kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz taze kullanmanızın daha iyi olacağı şeklindedir. Tencereye limonlu suyun içindeki enginarları atın. Bezelyeleri ve doğranmış patatesi de koyun. Birkaç defa karıştırın ve yemeğin tuzunu da ilave edin. İçine unu koyarak, enginarları geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısığa ayarlayın ve enginarın pişmesini bekleyin. Enginar pişince ocağı kapatarak, üzerine kıydığınız dereotunu koyun. Artık enginar yemeği servise hazır. Enginar nasıl pişer gördük, sıra lezzetini tatmaya geldi.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 19:15:33
Enginar Nasıl Pişer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Enginar Nasıl Pişer Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Enginar Nasıl Pişer"
Enginarı seviyorum fakat pişirme esnasında çok fazla sulanıyor ve sevmeme rağmen yiyemiyorum. Verilen tarifi aynı şekilde uygulasak fakat bu sefer ocakta değilde fırında pişirsek sulanmasını engelleyebilir miyiz? Lezzet açısından da bir farklılık oluşur mu?
Pelinsu . 03.10.2018 13:09:40
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değe...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hâkim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından  oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024