Enginar Yaprağı Yemeği Enginar sebzesinin baş kısımlarını kullandığınızda, yapraklarını ve saplarını atmayın. Çünkü size enginarın bu kısımlarını da değerlendirebileceğiniz şahane bir yemek tarifim var. Bilindiği gibi enginar oldukça şifalı bir bitkidir ve içerisinde birçok faydalı vitamin ile değerli bir besin içeriğine sahiptir. Enginar sebzesi kadar yapraklarında da bulunan faydalı bileşikler ve en az enginar kadar leziz bir tada sahip olan enginar yaprağı ile yapacağınız enginar yaprağı yemeği, oldukça farklı bir tariftir. Bu tarif, sağlıklı olması bakımından çocuklarınız için de iyi bir seçenek olacaktır. Enginar Yaprağı Yemeği Malzemeleri
Enginar Yaprağı Yemeği Nasıl Yapılır? Bu tarifi hazırlamak için enginarları yaprakları ile alabileceğiniz gibi, aynı zamanda marketlerde bağ olarak satılan enginar yapraklarını da tercih edebilirsiniz; seçim tamamen size kalmış. Enginar yaprağı yemeğini hazırlamak için enginar yapraklarını ayıkladıktan sonra bol su ile iyice yıkayıp süzmeye bırakın. Daha sonra kesme tahtası üzerinde pırasa doğrar gibi bir parmak genişliğinde doğrayıp, içine su doldurup limon sıktığınız bir kabın içine alın. Doğradığınız enginar yaprakları limonlu su içinde beklerken, bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp bir tencere içinde zeytinyağı ile kavurun. Ardından doğranmış yeşil biber, küp doğranmış patates ve havuçları da ilave edip bir miktar kavurun. Küp doğranmış domatesleri de ekledikten sonra ocağın altını kısın. Daha sonra tencereye yemeğinizin suyunu, yıkanmış pirinçleri ve tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Enginar yaprağı yemeğiniz pişmek üzereyken içine toz şekeri de ilave edip bu şekilde 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Enginar yaprağı yemeğini 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. |