Enginar Yaprağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Enginar Yaprağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Yaprağı Yemeği

Enginar sebzesinin baş kısımlarını kullandığınızda, yapraklarını ve saplarını atmayın. Çünkü size enginarın bu kısımlarını da değerlendirebileceğiniz şahane bir yemek tarifim var. Bilindiği gibi enginar oldukça şifalı bir bitkidir ve içerisinde birçok faydalı vitamin ile değerli bir besin içeriğine sahiptir. Enginar sebzesi kadar yapraklarında da bulunan faydalı bileşikler ve en az enginar kadar leziz bir tada sahip olan enginar yaprağı ile yapacağınız enginar yaprağı yemeği, oldukça farklı bir tariftir. Bu tarif, sağlıklı olması bakımından çocuklarınız için de iyi bir seçenek olacaktır.

Enginar Yaprağı Yemeği Malzemeleri

  • 1 bağ (yaklaşık 500 gr) enginar yaprağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet ufak patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon

Enginar Yaprağı Yemeği Nasıl Yapılır?

Bu tarifi hazırlamak için enginarları yaprakları ile alabileceğiniz gibi, aynı zamanda marketlerde bağ olarak satılan enginar yapraklarını da tercih edebilirsiniz; seçim tamamen size kalmış. Enginar yaprağı yemeğini hazırlamak için enginar yapraklarını ayıkladıktan sonra bol su ile iyice yıkayıp süzmeye bırakın. Daha sonra kesme tahtası üzerinde pırasa doğrar gibi bir parmak genişliğinde doğrayıp, içine su doldurup limon sıktığınız bir kabın içine alın. Doğradığınız enginar yaprakları limonlu su içinde beklerken, bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp bir tencere içinde zeytinyağı ile kavurun. Ardından doğranmış yeşil biber, küp doğranmış patates ve havuçları da ilave edip bir miktar kavurun. Küp doğranmış domatesleri de ekledikten sonra ocağın altını kısın. Daha sonra tencereye yemeğinizin suyunu, yıkanmış pirinçleri ve tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Enginar yaprağı yemeğiniz pişmek üzereyken içine toz şekeri de ilave edip bu şekilde 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Enginar yaprağı yemeğini 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Enginar Sapı Özellikleri

Enginar Sapı Özellikleri

Popüler İçerikler

Enginar Kaç Kalori?dir?

Enginar Kaç Kalori?dir?

Enginar Nasıl Pişer?

Enginar Nasıl Pişer?

Haber Bülteni