Baklalı Enginar Yemeği

Baklalı Enginar Yemeği

Baklalı enginar yemeği; nefis bir tat ve harika bir lezzet olduğu kadar çok besleyici bir zeytinyağlı yemektir. Özellikle iç bakla ile birleştiği zaman daha çok lezzetli ve besleyici olmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve yaşamımızı daha uzun ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için nasıl beslendiğimize çok dikkat etmemiz gerekir. Özellikle sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yani zamanında tüketmek çok önemlidir.

Baklalı enginar yemeği özellikle karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesi konusunda yardımcı olmaktadır. A, B2 ve B6 vitaminleri ile başta C vitamini bakımından oldukça zengindir. Şeker hastalığı rahatsızlığı olan kişilerin çok fazla tüketmesi önerilmektedir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda dinçlik kazandırmaktadır. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayarak, mide dostu bir sebzedir. Şimdi baklalı enginar yemeği için malzemelerine bir göz atalım;

Baklalı enginar yemeği tarifi için gerekli malzemeler;
  • 4 orta boy enginar
  • 250 gram iç bakla
  • Bir adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • Bir miktar tuz
  • Yarım demet dere otu
  • 1,5 su bardağı su
Baklalı enginar yemeği hazırlanışı

İç baklalar yıkandıktan sonra bir tencereye koyun. Daha sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave ettikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşladıktan sonra süzgece alıp, süzdükten sonra üzerine soğuk su tutun ve soğumasını bekleyin. Daha sonra tüm baklaların zar biçimindeki kabuklarını çıkartın. Diğer taraftan havuçların kabuklarını soyarak, çok kalın olmayacak şekilde daire şeklinde dilimleyin. Dilimlenen havuçları tencereye alarak, üzerine zeytinyağı ekleyerek ocak üzerinde kısa bir süre kavurun. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ekleyin ve bir süre kavurarak, tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı suya 2 çay kaşığı un ve bir adet limonun suyu eklenerek, un eriyinceye kadar iyice karıştırarak, bir miktar tuz ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra kavrulmuş havuç ve soğanların üzerine bu yaptığımız karışımı ekleyin. Karışım eklendikten sonra iç baklaları ve enginarları da ekleyerek ocak üzerinde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan enginarları servis yapılacak tabağa alınıp, bakla ve havuçlu dere otlu karışımı içine doldurarak servis yapabilirsiniz. Şık bir sunum için üzerine dere otu ekleyerek servis yapabilirsiniz. Nefis ve harika bir lezzet olan baklalı enginar yemeğini hem soğuk hem de sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 04.11.2018 09:27:05
Baklalı Enginar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Baklalı Enginar Yemeği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Baklalı Enginar Yemeği"
Enginarın faydaları hakkında o kadar çok şey duydum ki. Bu Duyduklarım beni enginar yemeği pişirmeye ve sürekli bu sebzeyi tüketmeye teşvik etti. Baklalı enginar yemeği pişirmek istiyorum. Acaba baklalı enginar yemeği için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Meltem . 01.10.2018 11:03:57
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019