Bezelyeli Enginar Yemeği Bezelyeli enginar yemeği, Türk mutfağının sevilen ve sıkça tercih edilen sağlıklı yemeklerinden biridir. Besin değeri yüksek ve kalorisi düşük olan bu yemek, özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenektir. Ana yemek olarak sofralarda yer alan bezelyeli enginar yemeği, taze sebzelerle hazırlandığında lezzeti ve besleyiciliği artar. İşte size bezelyeli enginar yemeğinin tarifi. Bezelyeli Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Süslemek İçin
Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle enginarları iyice ayıklayın. Bol su ile yıkadığınız enginarları kararmalarını önlemek için bir kap içerisine alın ve üzerine su ilave edin. Bu suyun içerisine limon suyu ekleyip karıştırın ve enginarları bekletin. Kap içindeki enginarları 5-6 parçaya kesin. Daha sonra kuru soğanı çok küçük şekilde doğrayın. Bir tencere içerisine doğranmış kuru soğanı alarak üzerine yağı ilave edin ve ocağın altını açın. Kısık ateşte soğanı kavurmaya başlayın. Ara ara karıştırarak kavurduğunuz soğanların içine taze bezelyeleri ekleyin. Eğer mevsiminde taze bezelye bulamazsanız, konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Ardından, enginarları kavrulan soğan ve bezelyelerin içerisine ekleyin. Sebzeler pişerken hafif sulanır; bu nedenle bir miktar su ilave ederek iyice pişmeye bırakın. Ortalama 40 dakika kısık ateşte pişirilen bezelyeli enginar yemeği, pişme süresi dolunca suyunu biraz çekecektir. Yemek pişince ocağın altını kapatıp yemeği 5-10 dakika dinlenmeye bırakabilirsiniz. Daha sonra tabaklara alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Tabakların üzerine dereotu ve maydanoz serpiştirerek servisinize görsellik kazandırabilirsiniz. Artık bezelyeli enginar yemeği hazır. Afiyet olsun. |
İsfendiyar
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifi denemek istiyorum ama enginarların kararmasını önlemek için limon suyunu ne kadar kullanmalıyım?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 Cumaİsfendiyar, enginarların kararmasını önlemek için limon suyunu bolca kullanmanı tavsiye ederim. Genellikle bir litre suya bir adet limonun suyunu sıkmak yeterli olur. Limonlu suyun içinde enginarları bekletebilirsin, böylece enginarların kararmasını önleyebilirsin. Afiyet olsun!