Enginar Yaprağı Çorbası

Enginar Yaprağı Çorbası

Enginar yaprağı çorbası, sağlıklı olması açısından bol bol tüketilmesi gerekir. Özellikle Ege bölgesinde yapıldığı görülür. Çocukların da severek tüketmesi açısından onların bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. Mevsiminde yapılarak tüketilmesi ile besleyici özelliğinden istifade edilir. Ayrıca dondurucuda saklanmış halinin de kullanılarak yapılması mümkündür. Ancak mevsiminde yapılması daha lezzetli olmasını sağlar. Enginar yaprağı çorbası tüketilmesi halinde vücudun gerekli vitamini ihtiyaçlarının karşılanması sağlanır. Özellikle potasyum, magnezyum, fosfor, E, B, A vitamini gibi içerdiği besleyici özellikler sayesinde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Birçok hastalığın giderilmesinde etkili olarak kullanılan enginarın özellikle solunum yolları şikayetlerinde yapılarak çorbasının tüketilmesi bu problemlerin giderilmesinde fayda sağlar. Şifa özelliği bulunan yapraklı enginar çorbasının haftada en az bir kere yapılarak tüketilmesi gerekir. Şimdi yapraklı enginar çorbasının yapılış tarifini sizlerle paylaşalım.

Enginar yaprağı çorbası gerekli malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet taze enginar
  • Bir adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı zencefil
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Yeterli miktarda sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 1 kase ceviz.
Enginar yaprağı çorbası yapılışı

Öncelikle olarak pazardan taze olarak satılan enginarların dışında bulunan otsu yapraklarının temizlenmesi gerekir. Sonrasında ortasında bulunan ince yapraklara kadar temizlenmesinin ardından, enginarın dört parçaya bölünerek orta kısmında bulunan tüylü bölümünün temizlenerek çıkartılması gerekir. Bu süre içerisinde tencerenin içerisine zeytinyağı ilave edilerek sarımsağın ve soğanın ince doğranmasının sonrasında kavrulması için ocağın altı yakılır. Bir dakika kavrulduktan sonra enginarın yaprakları ile birlikte büyük parçaları tencereye ilave edilerek, zencefil konulup soteleme işlemine devam edilir. Bu süreç içerisinde karıştırılarak yavaş yavaş un ilave edilip, kavurma işlemine devam edilir. Sonrasında sıcak su konularak kaynaması için beklenir.

Kaynadıktan sonra on dakikaya kadar kaynamaya devam ederek içerisinde bulunan enginarların pişmesi sağlanır. Sonrasında ocağın altı kapatılarak enginarların ezilmesi için blendırdan geçirilir. İçerisinde hiçbir tortu kalmayana kadar işleme devam edilir. İsteğe bağlı sonrasında süzgeç ile süzülmesi sağlanır. Ancak iyice blendırla ezme işlemi yapılmış ise süzülmesine gerek yoktur. Sonra ocağın altı yıkılarak tekrar kaynaması sağlanır. Kaynadıktan sonra karıştıra karıştıra krema ilave edilerek pişmesi sağlanır. Enginar yaprağı çorbası için gerekli tuz, karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınarak servise hazır edilir. Diğer taraftan cevizler merdane yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Enginar yaprağı çorbası servis tabağına konularak üzerine ceviz serpilerek, servisi hazır edilir. İsteğe bağlı olarak yanında ekmek kızartması ile sunum gerçekleştirilir. Böylece enginar yaprağı çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 14.11.2018 04:38:02
Enginar Yaprağı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Enginar Yaprağı Çorbası Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Enginar Yaprağı Çorbası"
Enginar yaprağı çorbasını ben de yapmak istiyorum. Mevsiminde kuruttuğum enginarlar bulunmakta. Bu çorbayı kurutulmuş enginar yaprakları şile yapmamda herhangi bir sakınca var mıdır? Yani kuru enginarla yine beklenen lezzeti elde edebilir miyiz?
Mukbile . 24.09.2018 21:19:46
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019