Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İç Baklalı Enginar

İç Baklalı Enginar

İç Baklalı Enginar, iki muhteşem sebzenin bir araya gelmesinden oluşan muhteşem bir lezzet demek iç baklalı enginar için söylenebilecek en doğru analiz olacaktır. Enginarın karaciğer için en iyi dost olduğunu bilmeyen yoktur. Fakat iç baklada enginar az kalır özelliklere sahip değil. Tam bir doğal depamin kaynağı olan iç bakla aynı zamanda enginarla birleşince idrar yolları, karaciğer ve böbrek temizleme özelliğine sahip bir yemek haline dönüşüyor. Kalsiyum ve yüksek demir oranı ile de son derece besleyici bir yemek olma özelliğine sahip olan iç baklalı enginar sağlığa olan faydalarının yanında lezzet açısından da değerlendirilirse yanında başka hiçbir şey olmadan bile keyifle yiyebileceğiniz bir tada sahip. Aynı zamanda iç baklalı enginar, kan dolaşımını artırarak cildinizin nefes almasını sağlar ve size mükemmel bir detoks yapar. İç baklanın yüksek şeker içeriği nedeni ile şeker hastaları tarafından tüketilmemesini belirterek bu muhteşem tarife geçelim.

İç baklalı enginar için gereken malzemeler

  • 6 adet soyulmuş temizlenmiş enginar
  • 300 gram taze iç bakla
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 5-6 sap taze yeşil soğan
  • Ve yarım bağ ince kıyılmış dere otu

İç baklalı enginarın nasıl yapılır?


İlk olarak enginarları limon suyu sıkılmış su dolu bir kabın içinde beklemeye alın. İç baklaları da yıkayıp süzdürün.

Enginarları geniş ve yayvan bir tencere içerisinde dizin. Yemeklik kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve doğranmış soğanı her bir enginarın içine eşit miktarda paylaştırın. İnce kıyılmış dere otlarını da iki eşit parçaya ayırın bir kısmını enginarların içerisine doldurun. Daha sonra 300 gram iç baklayı da her bir enginarın içine eşit miktarda ilave edin. İç baklaların üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve kalan dereotunu da ekleyin.

Ayrı bir kâsenin içerisinde tercihinize göre tuz, toz şeker ve sızma zeytinyağını da ekleyerek şeker ve tuz iyice eriyinceye kadar çırpıp sos haline getirin. Hazırlamış olduğunuz sos karışımını iç baklalı enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dibine soğuk suyu da ekledikten sonra iç baklalı enginar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şayet su yeterli gelmez ise bir miktar daha eklemeniz de sakın yok. Piştikten sonra kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra şık bir servis tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 16:17:13
İç Baklalı Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İç Baklalı Enginar Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "İç Baklalı Enginar"
Sağlık açısından ve besin değerleri açısından oldukça yararlı olan enginar yemeğini çok seviyorum. Bu kadar çok sevmeme rağmen yapılışı konusunda çok fazla bilgim yok açıkçası. İç baklalı enginar pişirmek istiyorum. İç baklalı enginar yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Reyhan . 08.10.2018 18:14:48
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hem de görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değe...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hâkim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Soğutucuda Enginar Saklama
Enginar Yetiştiriciliği Yapmak İstiyorum
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024