Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı enginar dolması, deve dikeni ailesinden olan enginar, en iyi C ve K vitamini kaynaklarından biridir. Son derece yüksek miktarda lif içermesi nedeni ile karaciğerin yanı sıra sindirim problemleri olanlarında bol bol tüketmesi gereken sebzelerin başında gelir. Kolesterol sıkıntısı olanlarda enginarı bol bol tüketmelidir. Ayrıca enginar bilinen en önemli antioksidan kaynağıdır. Enginarın en bilindik pişirilme şekli olan zeytinyağlı enginar dolması özellikle et yemeklerinin yanında nefis bir garnitür olma özelliği taşır. Tam bir kalsiyum deposu olan enginarı süsleyerek çocuklarınızın da bol bol tüketmesini sağlamalısınız.

Zeytinyağlı enginar dolması için gereken malzemeler;

  • 6 adet soyulmuş temizlenmiş enginar
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Ve üzerini süslemek için ince kıyılmış dere otu

Zeytinyağlı enginar dolmasının yapılışı;

Enginarları satın aldıktan sonra suyu ile birlikte muhafaza etmeye dikkat edin. Limon sıkılmış su dolu bir kabın içerisine attığınız enginarları güzelce yıkayın. Patatesleri ve havuçları garnitür malzemesi halinde küp şeklinde doğrayın. Bezelye, havuç ve patatesi karıştırarak bir kenara alın.Enginarları yayvan bir tencereye birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Yemekli kuru soğanı piyazlık doğrayın ve her bir enginarın üzerine azar azar serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz havuç, patates ve bezelye karışımından enginarların çukur kısımlarına doldurun. Toz şekeri de azar azar her bir enginara denk gelecek şekilde serpiştirin.Tuzunu da aynı şekilde damak tadınıza göre ayarlayıp üzerlerine ekledikten sonra sızma zeytin yağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin dip kısmına soğuk suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte enginarlar ve iç malzeme yumuşayana kadar pişirin. Zeytin yağlı enginar dolması pişince üzerlerine ince kıyılmış dere otu serpiştirin ve tencerenin kapağını kapatın ki dere otları da buharla bir nebze yumuşasın. Soğuduktan sonra şık bir sunum tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 08.11.2018 09:42:19
Zeytinyağlı Enginar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zeytinyağlı Enginar Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Enginar Dolması"
Sanırım son zamanlarda aşırı derecede dışarıdan tükettiğimiz gıdalar kolesterol oluşmasına neden oldu. Enginarın bu konuda şifa kaynağı olduğunu duydum. Acaba zeytinyağlı enginar dolması yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Okan . 29.09.2018 08:23:27
CEVAP YAZ
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar
Hamilelikte Enginar, Akdeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bitkidir. Dış görünüşü küçüktür ve gonca bitkisine benzer. Açmamış çiçek görünümünde olduğu için dış görünüşü ile dikkat çeken sağlıklı besindir. Enginar hamile bayanların çok...
Fırında Enginar
Fırında Enginar
Fırında enginar; Ülkemizde yetişen sebzelerin pek çoğu bir şekilde fırında pişme özelliğine sahiptir. Enginarda bu sebze çeşitlerinden bir tanesidir. Enginar özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında yaygın olarak tercih edilen bir lezzettir. Fakat günümüz...
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı enginar dolması, Birçok kişinin severek tükettiği yemekler arasında yer almaktadır. Her mevsim sofraları süsleyen bu yemek hem lezzet olarak hemde görünüm olarak iştah kabartan bir görselliğe sahiptir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok değer...
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı
Enginar Yaprağı Çayı: Enginarın biraz acı odunsu bir tadı var. Acı tadı ile bilinen enginarı kökleri, çiçekleri, yaprakları ve sapları ile yapılan yararlı bir çay vardır. Daha önceden çok az ülkede yalnız ticareti yapılırdı. Son yıllarda enginar artı...
Taze Enginar
Taze Enginar
Taze Enginar, dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı sebzelerinden biridir. Latincesi Cynara scolymus olan bu bitki Marmara ve ege bölgesinde bahçede yetiştirilmektedir. Haziran temmuz ayları arasında mavi mor renkli çiçekler açar. 50-150 cm boyları ars...
Enginar Haşlama
Enginar Haşlama
Enginar haşlama, Enginarın temizlemesi biraz zaman alsa da sağlıklı bir besin olduğu düşünüldüğünde zahmetlere katlanıp bu besini sağlık için tüketmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Enginar çok eski çağlardan bugüne kadar sindirim organlarından tutun da ...
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme
Enginar Temizleme, Enginar bitkisi aslında mavi mor çiçekler açan bir çiçeğin tomurcuk kısmıdır. Enginarın tüketilen kısmı ise çiçek bölümü ve brakte olarak bilinen yaprağının oluşturduğu baş kısmıdır. Çiçek açmadan çiçek tablası üzerinde tüylenmeler...
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar
Baklalı enginar, Enginar içimizi serinleten, baharın müjdecisi, tazelik veren sebzelerin başında gelir. Zeytinyağlı yemeğinden enginar dolmasına kadar çok çeşidi vardır. İç bakla enginar tariflerine ayrı bir lezzet ve güzellik katar. İlk duyulduğunda...
Enginar Yaprağı
Enginar Yaprağı
Enginar yaprağı, insanoğluna eski dönemlerden beri fayda sağlamış olan enginar içerisinde bulunan güçlü maddeler sayesinden meydana gelmiş olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Tam bir mineral deposu olan enginar çeşitli yemeklerde ku...
Çanak Enginar
Çanak Enginar
Çanak enginar; diğer sebzelerden farklı bir görünüme sahiptir. Misafirlerine şık ve sağlıklı bir yemek hazırlamak isteyenlere için çanak enginar iyi bir alternatif olabilir. Ben çocukluğumda pazarda gördüğüm enginarın mantar olduğunu düşünürdüm. Daha...
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü
Enginar Garnitürlü, enginar insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan sebzelerden bir tanesidir. Enginar genellikle içerisine garnitür ilave edilerek zeytinyağlı pişirilir. Özellikle mevsiminde iken enginarın garnitürlü salatasını, sebzeli enginar...
Enginar Kalbi
Enginar Kalbi
Enginar kalbi; enginar bitkisinin en değerli yeridir. Adından da anlaşılacağı üzere bitkinin en nadide kısmı olan enginar kalbi kalp dostu olarak bilinir. Enginar daha zeytinyağlı yemek pişirme kültürünün hakim olduğu yörelerde pişirilen bir sebzedir...

 

Enginar Sapı
Enginar Suyu
Enginar Çiçeği
Enginar Nasıl Temizlenir
Enginar Üretimi
Enginar Nasıl Pişer
Bezelyeli Enginar Yemeği
Düdüklüde Enginar
Enginar Nasıl Haşlanır
Bebeklere Enginar
Konserve Enginar
Enginar Kapsülü
Terbiyeli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Yaprağı Dolması
Hamilelikte Enginar
Fırında Enginar
Kıymalı Enginar Dolması
Enginar Yaprağı Çayı
Taze Enginar
Enginar Haşlama
Enginar Temizleme
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Popüler İçerik
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği
Terbiyeli Enginar Yemeği, lezzetli olur. Enginarı severek tüketen çoktur. Kış sebzesi olduğu için taze olarak kışın daha fazla tüketilir. Ancak diğer ...
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli Enginar Yemeği
Patatesli enginar yemeği, yapımı en kolay yemeklerden bir tanesidir. Her yemeğin kendine ait bazı özellik ve püf noktalar olsa da aşağı yukarı pişirme...
Patatesli Enginar
Patatesli Enginar
Patatesli enginar, sofraların ez lezzetli sebzelerinden biri olan enginar sağlıklı olduğu kadar bol vitamin içerir. Enginar lezzet bakımından oldukça...
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği, Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir sebze olan enginar Özellikle de kış aylarında tüketilen oldukça kıymetli bi...
Enginar Sapı Yemeği
Enginar Sapı Yemeği
Enginar sapı yemeği, Enginar hemen hemen her mevsimde yetişen bir ılıman bitki olmaktadır. Ancak bu sebze genellikle sıcağı sevmektedir. Sıcağı oldukç...
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar yaprağı dolması, yapımı kolay olsa da asıl mesele enginarı dolduracak aşamaya getirebilmektir. Enginar hem ağır kokan hem de sert yaprakları o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Baklalı Enginar
Enginar Yaprağı
Çanak Enginar
Enginar Garnitürlü
Enginar Kalbi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019