Zeytinyağlı enginar nasıl terbiyeli yapılır?

Taze enginarlarla hazırlanan bu nefis zeytinyağlı yemeğin, limonlu terbiyesiyle damaklarda bıraktığı enfes lezzet. Enginarların kararmadan pişirilmesinden terbiyenin kıvamına kadar dikkat edilmesi gereken inceliklerle, geleneksel bir tarifin adım adım hazırlanışı.

19 Kasım 2025

Zeytinyağlı Enginar Terbiyeli Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet taze enginar
  • 1 adet limon
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı un

Yapılışı:


  • Enginarları temizleyip, limonlu suda bekletin
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp ekleyin
  • Enginarları ekleyip, su, şeker ve tuzu ilave edin
  • Kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin

Terbiye Hazırlığı:

  • Yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın
  • Bir kepçe enginar suyundan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın
  • Terbiyeyi tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin

Servis Önerisi:

  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın
  • Üzerine maydanoz serperek sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin
  • Terbiyeyi eklerken çok kaynatmamaya dikkat edin
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Çiğ Enginar Yemenin Faydaları Nelerdir?
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Yabani Enginar Faydaları Nelerdir?
Güncel
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Enginar Temizleme Nasıl Yapılır?
Güncel
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Enginar Tarifi ve Malzemeleri
;