Düdüklüde Enginar Düdüklü tencerede enginar yapımı, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle zeytinyağlı olarak hazırlandığında, damakta bıraktığı muhteşem tat sayesinde zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca, şık sunumu ile zeytinyağlı enginar, misafirlerinize harika sofralar hazırlamanıza olanak tanır. Enginarın Sağlık Üzerindeki Etkileri Enginar üzerinde yapılan son araştırmalar, bu sebzenin içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bazı hastalıkların tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Özellikle enginar yaprakları, dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde alternatif olarak bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. İşte enginarın faydalarından bazıları:
Ayrıca, enginarın içeriğinde kolesterol bulunmamakta ve kolesterol düşürücü özelliği de bulunmaktadır. Düdüklüde Enginar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Düdüklüde Enginar Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle zeytinyağını düdüklü tencereye koyarak kızdırın ve üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ilave ederek bir veya iki dakika kavurun. Daha sonra tuz ve şekeri ekleyin. Hemen ardından küp küp doğranmış havuç, bezelye ve patatesi ekleyin ve bir miktar beraber pişirin. Pişirdikten sonra enginarları garnitürlerin üzerine ters olarak yerleştirin. Limon suyunu ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin. İlave ettiğiniz su, garnitürlerin üzerine çıkacak fakat enginarları geçmeyecek şekilde olmalıdır. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak sebze pişirme kademesine ayarlayın ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Nefis ve harika lezzet olan düdüklüde enginar, soğuk olarak servis yapılmaktadır. Afiyet olsun. |
Taykara
15 Temmuz 2024 PazartesiZeytinyağlı enginar yaparken hangi adımları kesinlikle atlamamalıyım? Ayrıca, dereotu kullanmadığımda tat farkı çok belirgin olur mu?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiTaykara, zeytinyağlı enginar yaparken bazı adımları kesinlikle atlamaman gerekir. Öncelikle enginarların kararmaması için limonlu suya koymak önemlidir. Daha sonra soğanları pembeleşene kadar kavurmak ve havuç, patates gibi sebzeleri ekleyip bir süre kavurmak, yemeğin lezzetli olması açısından kritik. Enginarları tencereye dizip üzerine sebze karışımını yaymak ve üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şeker eklemek de unutulmamalı. En son olarak, üzerini örtüp kısık ateşte pişirmek gerekir.
Dereotu kullanmadığında tat farkı belirgin olabilir, çünkü dereotu zeytinyağlı enginara özgü bir aroma katar. Ancak, zevkine göre farklı otlar veya baharatlar kullanarak da farklı tatlar elde edebilirsin. Afiyet olsun!