Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar

Düdüklü tencerede enginar yapımı, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle zeytinyağlı olarak hazırlandığında, damakta bıraktığı muhteşem tat sayesinde zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca, şık sunumu ile zeytinyağlı enginar, misafirlerinize harika sofralar hazırlamanıza olanak tanır.

Enginarın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Enginar üzerinde yapılan son araştırmalar, bu sebzenin içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bazı hastalıkların tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Özellikle enginar yaprakları, dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde alternatif olarak bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. İşte enginarın faydalarından bazıları:

  • İştah açıcı
  • Kalp rahatsızlıklarına iyi gelmesi
  • Mide rahatsızlıklarına yardımcı
  • İdrar söktürücü
  • Şeker hastalıklarında yardımcı
  • Kan temizleyici

Ayrıca, enginarın içeriğinde kolesterol bulunmamakta ve kolesterol düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

Düdüklüde Enginar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 veya 5 adet enginar
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • Yarım limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak dereotu

Düdüklüde Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle zeytinyağını düdüklü tencereye koyarak kızdırın ve üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanları ilave ederek bir veya iki dakika kavurun. Daha sonra tuz ve şekeri ekleyin. Hemen ardından küp küp doğranmış havuç, bezelye ve patatesi ekleyin ve bir miktar beraber pişirin. Pişirdikten sonra enginarları garnitürlerin üzerine ters olarak yerleştirin. Limon suyunu ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin. İlave ettiğiniz su, garnitürlerin üzerine çıkacak fakat enginarları geçmeyecek şekilde olmalıdır. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak sebze pişirme kademesine ayarlayın ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Nefis ve harika lezzet olan düdüklüde enginar, soğuk olarak servis yapılmaktadır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taykara

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Zeytinyağlı enginar yaparken hangi adımları kesinlikle atlamamalıyım? Ayrıca, dereotu kullanmadığımda tat farkı çok belirgin olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Taykara, zeytinyağlı enginar yaparken bazı adımları kesinlikle atlamaman gerekir. Öncelikle enginarların kararmaması için limonlu suya koymak önemlidir. Daha sonra soğanları pembeleşene kadar kavurmak ve havuç, patates gibi sebzeleri ekleyip bir süre kavurmak, yemeğin lezzetli olması açısından kritik. Enginarları tencereye dizip üzerine sebze karışımını yaymak ve üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şeker eklemek de unutulmamalı. En son olarak, üzerini örtüp kısık ateşte pişirmek gerekir.

Dereotu kullanmadığında tat farkı belirgin olabilir, çünkü dereotu zeytinyağlı enginara özgü bir aroma katar. Ancak, zevkine göre farklı otlar veya baharatlar kullanarak da farklı tatlar elde edebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Enginar Nasıl Haşlanır?

Enginar Nasıl Haşlanır?

Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Enginar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuzu Etli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Ardanın Mutfağı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Ardanın Mutfağı Enginar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Hapı Faydaları Nelerdir?

Enginar Hapı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fırında Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri