Enginarın buzlukta kararması gerçekten can sıkıcı bir durum. Kesildiği zaman havayla temas etmesi nedeniyle oksidasyona uğraması çok normal. Blanşe etme yönteminin etkili olduğunu duydum, ama limon suyu kullanmanın da kararmayı önlemede büyük faydası olabileceği ilginç. Hava geçirmez kaplama ile saklama fikri de bence oldukça pratik. Enginarı dondururken ne kadar dikkat edilirse o kadar iyi sonuç alınacağı anlaşılıyor. Peki, enginarı dondurmak için en iyi zaman dilimi nedir? Taze dönemlerinde mi toplamak gerekiyor?
Enginarın buzlukta kararması gerçekten can sıkıcı bir durum. Kesildiği zaman havayla temas etmesi nedeniyle oksidasyona uğraması çok normal. Blanşe etme yönteminin etkili olduğunu duydum, ama limon suyu kullanmanın da kararmayı önlemede büyük faydası olabileceği ilginç. Hava geçirmez kaplama ile saklama fikri de bence oldukça pratik. Enginarı dondururken ne kadar dikkat edilirse o kadar iyi sonuç alınacağı anlaşılıyor. Peki, enginarı dondurmak için en iyi zaman dilimi nedir? Taze dönemlerinde mi toplamak gerekiyor?
Cevap yaz