Enginarın kararmasıyla ilgili yaşadığınız sorun gerçekten de can sıkıcı bir durum. Oksidasyon ve enzimatik değişimlerin bu süreci hızlandırdığı bilgisi oldukça önemli. Peki, enginarı pişirmeden önce limon suyu kullanarak bu kararmayı önlemeyi denediniz mi? Ayrıca, depolama koşullarının ne kadar etkili olduğunu düşündüğünüzde, buzdolabında saklamanın gerçekten tazeliği koruyup korumadığını merak ettim. Sıcaklık ve nem gibi çevresel faktörlerin etkisini gözlemleyebildiniz mi?
Enginarın kararmasıyla ilgili yaşadığınız sorun gerçekten de can sıkıcı bir durum. Oksidasyon ve enzimatik değişimlerin bu süreci hızlandırdığı bilgisi oldukça önemli. Peki, enginarı pişirmeden önce limon suyu kullanarak bu kararmayı önlemeyi denediniz mi? Ayrıca, depolama koşullarının ne kadar etkili olduğunu düşündüğünüzde, buzdolabında saklamanın gerçekten tazeliği koruyup korumadığını merak ettim. Sıcaklık ve nem gibi çevresel faktörlerin etkisini gözlemleyebildiniz mi?
Cevap yaz