Aydın usulü pirinçli enginar yemeğini evde denemek istedim ve tarifteki adımları takip ettim. Enginarların dış yapraklarını temizlerken biraz zorlandım ama limonlu suya koymak gerçekten de kararmasını önledi. Pirinçleri yıkarken nişastasının azalması için birkaç kez durulamam gerektiğini öğrendim. Soğanı kavururken mutfakta harika bir koku yayıldı, tam da tarifte belirtildiği gibi pembeleşene kadar kavurdum. Enginarları eklediğimde tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika beklemek, sabır gerektiren bir süreçti ama sonuçta yemeğin lezzeti buna değdi. Son aşamada taze nane eklemek, yemeğe gerçekten ferah bir tat kattı. Sıcak servis ettiğimde, yanında yoğurtla birlikte harika bir uyum sağladı. Sonuç olarak, Aydın usulü pirinçli enginar yemeği hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif oldu. Ege mutfağının bu güzel tarifini kesinlikle tekrar yapmayı düşünüyorum!
Aydın usulü pirinçli enginar yemeğini evde denemek istedim ve tarifteki adımları takip ettim. Enginarların dış yapraklarını temizlerken biraz zorlandım ama limonlu suya koymak gerçekten de kararmasını önledi. Pirinçleri yıkarken nişastasının azalması için birkaç kez durulamam gerektiğini öğrendim. Soğanı kavururken mutfakta harika bir koku yayıldı, tam da tarifte belirtildiği gibi pembeleşene kadar kavurdum. Enginarları eklediğimde tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika beklemek, sabır gerektiren bir süreçti ama sonuçta yemeğin lezzeti buna değdi. Son aşamada taze nane eklemek, yemeğe gerçekten ferah bir tat kattı. Sıcak servis ettiğimde, yanında yoğurtla birlikte harika bir uyum sağladı. Sonuç olarak, Aydın usulü pirinçli enginar yemeği hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif oldu. Ege mutfağının bu güzel tarifini kesinlikle tekrar yapmayı düşünüyorum!
Cevap yaz